Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τον πλανήτη

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Στα καζάνια του Εωσφόρου βράζει η Ιταλία, αλλά επικίνδυνος δεν είναι μόνο ο καύσωνας. Σοκ έχει προκαλέσει στους Ιταλούς, η εξάρθρωση δικτύου 15 εθελοντών πυροσβεστών στη Σικελία όπου το θερμόμετρο χτυπά 44 βαθμούς. Οι εθελοντές έβαζαν συστηματικά φωτιές, τηλεφωνούσαν για βοήθεια και πήγαιναν να τις σβήσουν οι ίδιοι, προκειμένου να τσεπώνουν τα προβλεπόμενα 10 ευρώ την ώρα. Τους ανακάλυψαν επειδή είχαν σπεύσει σε 120 επείγουσες κλήσεις, ενώ ο μέσος όρος είναι 40.

Εν τω μεταξύ, 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ιταλία. Οι 4 το τελευταίο 24ωρο, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα βόρεια της χώρας.

 Στα Σκόπια, όπου πυρκαγιές μαίνονται στα νοτιο-δυτικά, ένας άνθρωπος βρέθηκε απανθρακωμένος. Λάβρα και στο Κοσσυφοπέδιο. Ο υδράργυρος χτύπησε υψηλό δεκαετίας: 38.7 βαθμούς. Τα κρούσματα θερμοπληξίας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Στην άλλη πλευρά του πλανήτη στην Ιαπωνία, ο τυφώνας Νόρου στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Στο αποκορύφωμά του, ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα της χρονιάς. Ο Νόρου, που ήδη έχει εξασθενήσει, προκάλεσε χάος στην πτήσεις, με τουλάχιστο 300 ακυρώσεις, και ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο νησί Σικόκου.

Ολόκληρη πλαγιά κατέρρευσε στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας. Τόνοι από χώμα και βράχια μπλόκαραν αυτοκινητόδρομο, τρομοκρατώντας τους οδηγούς, χωρίς θύματα ευτυχώς. Η χώρα μαστίζεται τις τελευταίες ημέρες αλλού από πλημμύρες με 3 νεκρούς και αλλού από καύσωνα.

Στο Βιετνάμ, 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φονικές πλημμύρες στις βόρειες περιοχές της χώρας. Ακόμη 15 αγνοούνται ενώ εκατοντάδες σπίτια αλλά και κομμάτια του οδικού δικτύου και του δικτύου υδροδότησης, καταστράφηκαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ουρανοί άνοιξαν σε Νέα Ορλεάνη και Κάνσας. Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και δεκάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν μέσα στα οχήματά τους.

Η πόλη Τούλσα χτυπήθηκε τόσο ξαφνικά από ανεμοστρόβιλο που δεν πρόλαβαν ούτε οι σειρήνες να χτυπήσουν. 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top