«Καλώς ήλθες στην κόλαση»! Ζόμπι υποδέχτηκαν τον Τραμπ στο Αμβούργο για τους G20-Απαστράπτουσα η Μελάνια

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες

«Φρούριο» θυμίζει το Aμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ομάδας G20 την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι αρχές είναι στο πόδι, συνολικά 20.000 αστυνομικοί περιφρουρούν την γερμανική πόλη, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές από την Γερμανία και το εξωτερικό βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ενώ υπάρχουν φόβοι για ταραχές στην ακροαριστερή διαδήλωση "G20 - Welcome to hell" (Καλώς ήρθατε στην κόλαση) που έχει προγραμματιστεί στην περιοχή. Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται 28 ελικόπτερα, 185 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 70 άλογα, 3.000 οχήματα και αρκετά πλοιάρια.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για βία. Όσοι είναι βίαιοι, περιγελούν τη δημοκρατία».

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη σύνοδο των G20, γερμανική καλλιτεχνική ομάδα διοργάνωσε πορεία «ζόμπι» στο κέντρο της πόλης, με εκατοντάδες διαδηλωτές να περιφέρονται καλυμμένοι με γκρίζα σκόνη στους δρόμους. Οι συμμετέχοντες στο τέλος της πορείας πέταξαν τα ρούχα τους και άρχισαν να κινούνται κανονικά -το νόημα ήταν, περίπου, η "απελευθέρωση των αποχαυνωμένων πολιτών". 

Εν τω μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Αμβούργο και τον "καλωσόρισαν στην κόλαση".  Ο Αμερικανός Πρόεδρος, έφτασε στην γερμανική πόλη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα για ακόμη μια φορά  με την σικ εμφάνιση της, την κόρη του Ιβάνκα και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κινδυνεύει να βρεθεί απομονωμένος με αφορμή την πολιτική του για το κλίμα, αλλά και να γίνει στόχος των αντικαπιταλιστών διαδηλωτών που απειλούν να διαταράξουν τη σύνοδο αυτή.

Ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων οικονομιών, αφού αποφάσισε τον περασμένο μήνα να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Τραμπ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουέλ Μακρόν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ G20;

Η Ομάδα των Είκοσι γνωστή ως η G20 ή και G-20, είναι ένα διεθνές φόρουμ για τις κυβερνήσεις και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις 20 μεγάλες οικονομίες. Τα μέλη του περιλαμβάνουν 19 επιμέρους χώρες-Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Ινδία, Ινδονησία,  Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η ΕΕ εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η G-20 ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό τη μελέτη, την αναθεώρηση και την προώθηση συζήτησης υψηλού επιπέδου για θέματα πολιτικής που αφορούν την προώθηση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Επιδιώκει να αντιμετωπίσει ζητήματα που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του κάθε ενός οργανισμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top