Μακρόν: «Δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα, είναι θέμα Εurogroup»

Τι δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ

Μακρόν: «Δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα, είναι θέμα Εurogroup»

Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, έθεσαν ως βασικό στόχο την επανεκκίνηση της γαλλο- γερμανικής συνεργασίας ως κινητήριας δύναμη της Ε.Ε., ιδίως μετά την απόφαση για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ένωση.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του πρώτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο εκπροσώπησε τη Γαλλία ο Μακρόν, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. των 27 κρατών – μελών, τονίζοντας ότι «όταν οι δύο χώρες μιλούν με μια φωνή, η Ευρώπη προχωρά». 

ΜΑΚΡΟΝ: «ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ EUROGROUP»

Αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι:

«Δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτά είναι καλά νέα», με τους δύο ηγέτες να χαμογελούν. Ο πρόεδρος Mακρόν δήλωσε ότι ο ίδιος και η καγκελάριος έκανα ότι μπορούσαν για να μην βρίσκεται η Ελλάδα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα είναι καλύτερο να λύνονται σε επίπεδο Eurogroup. 

Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά «είναι όντως καλά νέα το γεγονός ότι δεν μας απασχόλησε η Ελλάδα, καθώς αποδεικνύει πως έχουμε επιτύχει μια καλή συμφωνία». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top