ΣΦΑΓΕΙΟ έγινε το Λονδίνο- Εικόνες που σοκάρουν

«Έτρεχαν φωνάζοντας ‘αυτό είναι για τον Αλλάχ’»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την φονική επίθεση στο Λονδίνο. Ουρλιαχτά πόνου και αίματα! "Βοήθεια με μαχαίρωσαν" φώναζε ένας ηλικιωμένος ενώ ένας ταξιτζής προσπάθησε να ακινητοποιήσει τους δράστες, πατώντας τους με το αυτοκίνητο.

Είναι οι πρώτες στιγμές μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση. Ένας άνδρας είναι πεσμένος στο πάτωμα, με αίματα στα χέρια του και στο παντελόνι του. Δίπλα του, ένας άλλος προσπαθεί να σταματήσει την αιμορραγία. Μια γυναίκα, βρίσκεται σε πανικό, ενώ κάποιος προτρέπει να ανέβουν στον επάνω όροφο.

O Φλορίν, ένας από τους σεφ που εργάζονται στην περιοχή, δεν μπορεί να πιστέψει πώς το Μπόροου Μάρκετ έχει μετατραπεί σε σφαγείο.

«Ο Θεός ας τους συγχωρέσει αυτός τους δυο τρομοκράτες που μαχαίρωσαν τους ανθρώπους στον δρόμο. Κοιτάξτε πόσοι σκοτώθηκαν αδέρφια. Δούλευα. Κοιτάξτε τι έκαναν!».

Οι άνθρωποι γύρω του δίνουν τις πρώτες βοήθειες  στους τραυματίες. Όσο εκείνος τραβά με το κινητό τις εφιαλτικές στιγμές, οι τρεις δράστες εξακολουθούν να διαφεύγουν. Εκείνος θέλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Την ίδια ώρα, ένας οδηγός ταξί προσπάθησε να σταματήσει μόνος του τους τρομοκράτες. Τα βρετανικά ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν  «ήρωα»,

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει ότι «ο οδηγός ταξί φώναζε από το παράθυρό του να τρέξουμε. Κρύφτηκα στο υπόγειο ενός εστιατορίου για μία ώρα. Η αστυνομία μας είπε να βγούμε και ύστερα ακούσαμε και άλλους πυροβολισμούς».

Ο Τζέραρντ Βόουλς ήταν σε παμπ στο Μπόροου και παρακολουθούσε τον τελικό του Champions League. Είδε τρεις άνδρες να μαχαιρώνουν μία γυναίκα 10-15 φορές.

«Τους πετούσα μπουκάλια, ποτήρια μπύρας, σκαμπό και καθίσματα, προσπάθησα να βοηθήσω όσους περισσότερους μπορούσα, αλλά ήμουν αβοήθητος. Αυτοί έτρεχαν φωνάζοντας ‘αυτό είναι για τον Αλλάχ’».

Σοκαριστικό είναι το πλάνο με έναν δημοσιογράφο, ο οποίος κρατά τον πληγωμένο του λαιμό, καθώς αιμορραγεί από τη μαχαιριά. Οι δράστες προσπάθησαν να κόψουν και το λαρύγγι μιας κοπέλας από την Αυστραλία.

Δεν υπήρχε ασφαλές μέρος. Ο Νεοζηλανδός Όλιβερ βρίσκεται σε τεχνικό κώμα. Ανάμεσα στους τραυματίες και η κοπέλα του. Συγκλονιστική μαρτυρία του Γκαμπριέλε, του ανθρώπου που έβγαλε φωτογραφία του ενός μακελάρη.

«Αυτοί οι δράστες δεν ήξεραν ακριβώς τι έκαναν, ξέρετε, έτρεχαν δεξιά αριστερά κυνηγώντας ανθρώπους υποθέτω. Περισσότερος κόσμος ερχόταν στο σημείο, όπως και περισσότεροι αστυνομικοί έφτασαν και βασικά οι δράστες είχαν περικυκλωθεί και τότε τους πυροβόλησαν».

Κάτοικοι και επιχειρήσεις του Λονδίνου άνοιξαν τις πόρτες τους για όσους είχαν μείνει στους δρόμους, προσφέροντάς τους καταφύγιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top