Ο δράστης διαμελίστηκε μετά την έκρηξη- Η αστυνομία βρήκε τον κορμό του δίπλα στην είσοδο του Manchester Arena

Την προηγούμενη μέρα από την επίθεση πήρε λεφτά από ΑΤΜ δίπλα στον συναυλιακό χώρο

Ο δράστης διαμελίστηκε μετά την έκρηξη- Η αστυνομία βρήκε

Οι εικόνες που κυκλοφορούν από το μακελειό στο Manchester Arena πραγματικά είναι σοκαριστικές. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από το σακίδιο του μακελάρη, Σαλμάν Αμπεντί, όπως και θραύσματα από τη βόμβα, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr.

Στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου η αστυνομία βρήκε κομμάτια μετάλλου από τη βόμβα, μια 12βολτη μπαταρία και μέρη του πυροκροτητή, που περιείχε ένα μικρό κύκλωμα καλωδίων και μια πλακέτα.

Τα θύματα του Αμπεντί περιλαμβάνουν παιδιά που πήγαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία της αγαπημένης τους ποπ σταρ, Αριάνα Γκράντε, και γονείς που τα περίμεναν για να τα παραλάβουν ή που τα συνόδευαν.

Ο Αμπεντί πυροδότησε τη βόμβα όταν η συναυλία τελείωνε και ο κόσμος αποχωρούσε, με στόχο να σκοτώσει όσο περισσότερους μπορούσε. Στο αριστερό του χέρι, κρατούσε τον πυροκροτητή που σκόρπισε τον θάνατο.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον μακελάρη σε εμπορικό κέντρο δίπλα στο Manchester Arena να σηκώνει λεφτά από το ΑΤΜ και να έχει στην πλάτη του το ίδιο σακίδιο με τη μπλε φόδρα, μέσα στο οποίο έκρυβε την βόμβα την ημέρα της επίθεσης.

Οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι ο Αμπεντί ήταν μέρος ενός ευρύτερου τρομοκρατικού σχεδίου, καθώς το επίπεδο τεχνογνωσίας που απαιτεί ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ ψηλό.

Μετά την επίθεση, ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και ο κορμός του μακελάρη, που από την έκρηξη πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά, κοντά στην είσοδο του συναυλιακού χώρου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top