Υπό το παγερό βλέμμα Ερντογάν το άγριο ξύλο σε Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον-VIDEO που προκαλεί σάλο

Σφυροκόπημα στον Τούρκο Πρόεδρο από την αμερικανική Γερουσία-Πρώτη ανάρτηση:19-05-2017 11:06

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα video που έφερε στην δημοσιότητα η «Φωνή της Αμερικής», και «καίει» τον Ερντογάν για την στάση του, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα, το video απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο την ημέρα που έγιναν πολύ σοβαρά επεισόδια έξω από την οικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, όταν οι «φουσκωτοί» μπράβοι του έσπασαν στο ξυλο Κούρδους και Αρμένιους διαδηλωτές, επειδή «τόλμησαν» να διαδηλώσουν εναντίον του.

Όσο λοιπόν οι σωματοφύλακες του έκαναν «τόπι» στο ξύλο τους πολίτες, ο Ερντογάν με βλέμμα παγερό, ψυχρό και αδιάφορο, είδε και… απήλθε!

Αδιαφορώντας για τα τεκταινόμενα που λάμβαναν χώρα υπό το βλέμμα του, ο Τούρκος Πρόεδρος βγήκε από την λιμουζίνα του, έριξε ένα… βλέφαρο στο χαμό, και δίχως να του καίγεται καρφί απομακρύνθηκε για να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ήταν 9 άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά.

Πάντως πολλοί υπέθεσαν μετά το παραπάνω video (χωρίς να μπορούν να το αποδείξουν) ότι δεν αποκλείεται και ο ίδιος ο Ερντογάν να έδωσε εντολή για την επίθεση.

ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα σοκαριστικά επεισόδια, αλλά και το γεγονός ότι δεν τιμωρήθηκαν οι άνδρες του Ερντογάν καθώς επικαλέστηκαν την διπλωματική τους ασυλία και αφέθηκαν ελεύθεροι, η Αμερικανική Γερουσία ξέσπασε εναντίον του.

Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ που καταδίκασε τα επεισόδια,  ο Γερουσιαστής (και πρώην υποψήφιος πρόεδρος με τους Ρεπουμπλικάνους) Τζον ΜακΚέιν ζήτησε την απέλαση του Τούρκου πρέσβη, οι ΗΠΑ ζητούν… ονόματα όσων συμμετείχαν στα επεισόδια και δυο Αμερικανοί Γερουσιαστές έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον ίδιο τον Ερντογάν.

Τα δυο μέλη της αμερικανικής Γερουσίας εκφράζουν την ανησυχία τους για όσα έγιναν μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον και δεν διστάζουν να επιτεθούν στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο! «Ειρηνικοί διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση, όπως ακριβώς κάνει η κυβέρνησή σας σε μειονότητες και αντιφρονούντες, συμπεριφορά που δεν είναι με κανέναν τρόπο αποδεκτή», αναφέρει η επιστολή των Αμερικανών Γερουσιαστών.

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

«Αγαπητέ πρόεδρε Ερντογάν,
Σας γράφουμε σήμερα για να εκφράσουμε τη μεγάλη μας ανησυχία σχετικά με τη συμπεριφορά κάποιων από τα μέλη της φρουράς ασφαλείας σας έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον. Η βίαιη απάντηση των ανδρών ασφαλείας σας κατά ειρηνικών διαδηλωτών είναι εντελώς απαράδεκτη και, δυστυχώς, αντανακλά τη μεταχείριση από την κυβέρνησή σας του Τύπου, των εθνικών μειονοτήτων και των πολιτικών αντιπάλων.
Στις 16 Μαΐου 2017, μέλη της ασφάλειάς σας φέρονται να έσπασαν την κλοιό της αστυνομίας και να επιτέθηκαν βίαια σε μικρή ομάδα διαδηλωτών έξω από την οικεία του πρέσβη Κιλίτς, τραυματίζοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους. Η χθεσινή (σ.σ. η επιστολή έχει ημερομηνία 18 Μαΐου), επίθεση, ωστόσο, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πέρυσι, κάποιοι από τους υποστηρικτές σας και μέλη της ασφάλειάς σας συγκρούστηκαν βίαια με διαδηλωτές και εκπροσώπους του Τύπου στο Ίδρυμα Brookings.
Οι πράξεις του επιτελείου σας παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου και της διαδήλωσης από όλους τους Αμερικανούς. Η χυδαία παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων από το επιτελείο σας, σε αμερικανικό έδαφος, είναι προσβολή σε αυτές της ελευθερίες και αντανακλάται άσχημα στην κυβέρνησή σας. Έχουμε στηρίξει την Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ και σαν σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή και ευελπιστούμε να επεκτείνουμε την μακρά σχέση μας.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε τέτοιες πράξεις στην πατρίδα μας και σας καλούμε να λογοδοτήσουν τα μέλη της φρουράς σας που βίαια επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Έθνους μας».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top