Η Ευρωπαϊκή Ένωση συγχαίρει τον Μακρόν- "Για μια Ευρώπη νέα και δυνατή"

Πήρε "φωτιά" το Twitter- Πρώτη Ανάρτηση 08-05-2017 11:03

Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

O Σαρλ Μισέλ, Πρωθυπουργός του Βελγίου, έσπευσε να συγχαρεί τον Μακρόν μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, γράφοντας «Μπράβο Εμανουέλ Μακρόν! Ας δουλέψουμε μαζί για να ανανεώσουμε την Ευρώπη». Σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, δήλωσε ότι «ο Εμανουέλ Μακρόν απέφυγε την καταστροφή».

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας της Γερμανίας, τόνισε, στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι η νίκη του Μακρόν σηματοδότησε τη νίκη της δυνατής κι ενωμένης Ευρώπης, αλλά και της φιλίας Γαλλίας-Γερμανίας, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γκι Φερχόφσταντ, έδωσε συγχαρητήρια στον Μακρόν, εκφράζοντας την προσδοκία του για πρωτοβουλία του νέου προέδρου για μια καινούρια Ευρώπη.

Ο Φρανσουά Ολάντ, απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και μέντορας του Εμανουέλ Μακρόν, όπως είπε ο ίδιος, τηλεφώνησε στον 39χρονο νέο πρόεδρο, «για να τον συγχαρώ θερμά για την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας. Του εξέφρασα τις ευχές μου για την επιτυχία της χώρας μας».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Κομισιόν, εκδήλωσε τη χαρά του για τη νίκη Μακρόν. «Είμαι χαρούμενος που οι Γάλλοι επέλεξαν ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Μαζί για μια Ευρώπη πιο δυνατή και πιο δίκαιη».

Στον…χορό των επαίνων και η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι. Το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «η πρωθυπουργός συνεχάρη θερμά τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι μία από τις στενότερες συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο πρόεδρο σε ένα εύρος κοινών προτεραιοτήτων».

Τον Μακρόν συνεχάρη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με ανάρτησή του στο Twitter του: «Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν, συγχαρητήρια στον Γαλλικό λαό που επέλεξε την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφότητα έναντι της τυραννίας και των ψευδών ειδήσεων».

Τέλος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε επίσης στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αφού συνεχάρη τον Μακρόν, ότι «ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top