Γυναίκα με μαντήλα που ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τραυματία στο Λονδίνο προκαλεί παγκόσμιο σάλο- Η φωτογραφία που "έριξε" το διαδίκτυο

Τη φωτογραφία δημοσίευσε χρήστης του Twitter

Γυναίκα με μαντήλα που αδιαφορεί για τραυματία στο Λονδίν

Μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, κυκλοφόρησαν χιλιάδες φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται αρχές και περαστικοί να τρέχουν να βοηθήσουν τους δεκάδες τραυματίες.

Μια φωτογραφία, όμως, κατάφερε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων. Πηγή του…κακού, ο χρήστης του Twitter, Texas Lone Star, που δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας κοπέλας με μαντήλα, που περνάει δίπλα από πεσμένο, αιμόφυρτο τραυματία εντελώς αδιάφορη, παίζοντας με το κινητό της. Η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία λέει «μουσουλμάνα δεν δίνει δεκάρα για την επίθεση τρόμου, περπατά ανέμελα δίπλα από έναν ετοιμοθάνατο άνδρα, κοιτώντας το κινητό της». Ειδικά στους ακροδεξιούς χώρους, γίνεται «πάρτι» σχολίων.

Υπάρχουν, όμως, και χρήστες που έστρεψαν τα βέλη τους κατά του Texas Lone Star, κατηγορώντας τον για εκμετάλλευση των επιθέσεων. «Μπορεί να φοβόταν, να ήταν μπερδεμένη και σε κατάσταση σοκ, όπως όλοι οι Βρετανοί εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να τηλεφωνούσε στην οικογένειά της να πει πως ήταν ασφαλής», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι «μπορεί να είναι γιατρός ή νοσοκόμα που κατευθύνεται προς τη δουλειά της ή μια μητέρα που να πηγαίνει να πάρει τα παιδιά της».

Ένας χρήστης του διαδικτύου, από την πλευρά του, απάντησε στην επίμαχη φωτογραφία με τη φωτογραφία ενός λευκού άντρα, που περπατάει αδιάφορος, χωρίς να δίνει σημασία στο τι γίνεται γύρω του, όπως ακριβώς και η κοπέλα με τη μαντήλα. «Η φωτογραφία εκείνης της κοπέλας είχε πολλά retweets, ωστόσο, κανείς δεν έκανε retweet την εικόνα αυτού του άνδρα παρόλο που έκανε το ίδιο» έγραψε στη λεζάντα.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top