Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν-Απειλεί ΞΑΝΑ την Ευρώπη λέγοντας πως μετά το δημοψήφισμα θα έρθει αντιμέτωπη με πολλές εκπλήξεις!

"Με αποκαλείτε δικτάτορα; Θα συνεχίσω να σας αποκαλώ φασίστες"

Με πολλές εκπλήξεις θα έρθουν αντιμέτωποι και οι Τούρκοι και οι Ευρωπαίοι μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ είπε ότι θα συνεχίσει να αποκαλεί φασίστες τους Ευρωπαίους ηγέτες. “Ενόσω εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα εγώ θα τους λέω φασίστες”, ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στον όμιλο Ντογάν η οποία μεταδιδόταν ταυτόχρονα από το Kanal D και το CNNTurk ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην ατζέντα του επίσκεψη στην Γερμανία. “Μετά τις 16 Απριλίου μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με πολλές εκπλήξεις. Και αυτοί (οι Ευρωπαίοι) μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι”.

Για τον Γερμανό Πρόεδρο ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Στάινμαγερ παρόλο που είμαστε καλοί φίλοι έκανε μια δήλωση που στόχος ήμουν εγώ. Λυπάμαι γι αυτή τη δήλωση που έκανε, μακάρι να μην την έκανε. Αν λέω για φασιστικές πιέσεις στην Γερμανία το λέω με την έννοιά του. Αν λέω για ναζισμό το λέμω με την έννοιά του. Το ίδιο ισχύει και για την Ολλανδία. Δεν αφήνεις την Υπουργό μου να μπει στο προξενείο, βάζεις τα σκυλιά σου να δαγκώσουν τους πολιτες μου…Και που είναι το διεθνές δίκαιο; Και μετά όταν εμείς λέμε για ναζισμό ενοχλούνται. Δεν είναι ναζισμός; Να πούμε φασισμός; Ποιο προτιμούν; Εκείνο να πούμε. Εκείνη την εποχή δύο πράγματα υπήρχαν, στην Ιταλία φασισμός και στη Γερμανία ναζισμός. Αυτά δεν είναι πράγματα που έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Εγώ λέω, εσείς έχετε την ελευθερία να λέτε τον Ερντογάν δικτάτορα και ο Ερντογάν δεν έχει δικαίωμα να σας λέει εσάς φασίστες ή ναζιστές. Να μας συγχωρέσουν. Ενόσω αυτοί συνεχίζουν να λένε δικτάτορα τον Ερντογάν κι εγώ θα συνεχίσω να τους αποκαλώ με αυτό τον τρόπο”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε για την ΕΕ ότι η Βρετανία πήγε σε δημοψήφισμα και πήρε την απόφασή της. “Εγώ προσωπικά αυτή τη στάση την εκτιμώ. Ίσως να χρειάζεται να επαναθεωρήσουμε κάποια θέμα στην δική μας πολιτική σκηνή. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μια αντίληψη που δεν επιτρέπει στον δικό μου Υπουργό να πάει στην δική του χώρα. Ο Ντόναλντ Τουσκ παρόλο που είναι πολύ καλός μου φίλος κάνει κι εκείνος ακόμη δηλώσεις εναντίον. Ακόμη και εκείνο το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την διεύρυνση πάει και χρησιμοποιεί εκφράσεις αναιδείς για μας. Ας κοιτάξει στον καθρεύτη. Οι αναιδείς δεν μπορούν να σηκώνονται και να λένε αναίδειες για μας. Θα έχουν την ίδια απάντηση από εμάς". 

Για το προσφυγικό άφησε να εννοηθεί ότι "θα υπάρξει επαναθεώρηση της πολιτικής της Τουρκίας επικρίνοντας τη στάση της ΕΕ”.

Για το δημοψήφισμα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αναμένουν ένα ‘ναι’ πάρα πολύ πιο πάνω από το 52%. “Η διαπίστωσή μας από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που κάναμε είναι ότι κάθε μέρα που περνά το ποσοστό του ναι είναι μπορστα΄και συνεχίζει να ανεβαίνει. Ελπίζουμε να αυξηθεί πολύ περισσότερο”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Εμείς λέμε να ανεβάσουμε το ναι πάνω από το 60%”.

 

Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top