«Μοναχικός λύκος» αιματοκύλησε το Λονδίνο – Η επιτροπή "ΚΟΜΠΡΑ" περνά στην αντεπίθεση

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία

Ένας ακόμη μοναχικός λύκος, επηρεασμένος από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, γνωστός στην Scotland Yard και γεννημένος στη Βρετανία σκόρπισε τον τρόμο στην «καρδιά» του Λονδίνου.

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, δράστης ήταν ο Χαλίντ Μασούντ, 52χρόνων δάσκαλος αγγλικών, πατέρας τριών παιδιών, με πλούσιο όμως ποινικό μητρώο. Γεννημένος στο Κεντ, ζούσε στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ. Πρώτη του καταδίκη το 1983 για επίθεση, τελευταία το 2003 για οπλοκατοχή. Ασχολούνταν με το bodybuilding.

Δεν υπήρχε καμιά πληροφορία ότι σχεδίαζε κάτι, είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Γι' αυτό και οι εντατικές έρευνες συνεχίζονται σχεδόν σε όλη τη Βρετανία.

Όπως και να χει πάντως, ο ISIS πανηγυρίζει, όπως συνήθως κάνει σε κάθε τέτοιου είδους τρομοκρατική ενέργεια. Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, το Άμακ, μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και ότι βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η Τερέζα Μέι αμέσως μετά το συμβάν συγκάλεσε την Επιτροπή "Κόμπρα",  που συνέρχεται μόνο σε έκτακτα κι επείγοντα περιστατικά.

Τα εγκληματολογικά συνεργεία συνέχισαν και σήμερα Πέμπτη, με σχολαστικότητα τις έρευνές τους στο χώρο γύρω από το Westminster, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο.

Η γέφυρα του Westminster δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία γύρω στις 4 το απόγευμα, μετά από 24 ώρες.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει έως τώρα 6 επιδρομές στο Μπέρμιγχαμ, το Λονδίνο και σε άλλες πόλεις. Στις επιδρομές αυτές έχουν γίνει 8 συλλήψεις.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο συνέχισε το πρωί της Πέμπτης κανονικά τις εργασίες του, αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων.

«Δεν φοβόμαστε», τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. Με το μήνυμα της Μέι συμφωνούν και οι Λονδρέζοι οι οποίοι το πρωί πήγαν κανονικά στις εργασίες τους.

Μικρή τελετή και ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και στη Scotland Υard.

Τα κοινωνικά δίκτυα επέλεξε και η Βασίλισσα Ελισάβετ για να στείλει συγκινητικό μήνυμα σε όσους επλήγησαν. «Οι σκέψεις μου, οι προσευχές μου και η βαθύτερη μου συμπάθεια είναι με αυτούς που επλήγησαν από τη χθεσινή φρικτή βία», έγραψε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top