Ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος από τις ΗΠΑ το δώρο (;) του Πούτιν στον Τραμπ

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε την πληροφορία για το δώρο "Σνόουντεν"

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι το δώρο του Ρώσου προέδρου στον Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε την πληροφορία για το δώρο Σνόουντεν που θέλει να κάνει ο Πούτιν στον Τραμπ, επικαλούμενο στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών τα οποία πάντως δεν κατονόμασε.

Ο 30χρονος σήμερα Σνόουντεν, είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε πως η αμερικανική NSA παρακολουθούσε ξένους ηγέτες αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της.

«Καθόμουν στο γραφείο μου και είχα την αρμοδιότητα να παρακολουθώ τον οποιοδήποτε από εσάς και τον λογαριασμό σας μέχρι και έναν ομοσπονδιακό δικαστή τον Πρόεδρο, εάν είχα στην διάθεσή μου ένα προσωπικό e- mail.

Για να αποφύγει τη σύλληψη από τις αμερικανικές αρχές κατέφυγε στη Ρωσία όπου ζει μέχρι σήμερα. Όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη  δεν θέλει να ζήσει σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα, όπου τα πάντα καταγράφονται.

«Δεν χρειάζεται να έχεις κάνει κάτι λάθος. Αρκεί να σε υποψιαστεί κάποιος ακόμη και κατά λάθος και να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να σε πάει πίσω στον χρόνο και να ελέγξει κάθε σου απόφαση ,κάθε φίλο με τον οποίο συζήτησες κάτι...και να σου επιτεθεί βάσει αυτών των στοιχείων»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυβε προεκλογικά την γνώμη του και τις προθέσεις του για τον Σνόουντεν.

«Πιστεύω ότι είναι απόλυτος προδότης. Και θα τον αντιμετωπίσω σκληρά. Κι εάν γίνω Πρόεδρος θα τον φέρω πίσω»

Ένα στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που ανέλυσε δημοσιεύματα σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα ίσως παραδώσει τον Σνόουντεν στην κυβέρνηση Τραμπ σαν «δώρο».λΊΓΕς ΜΈΡΕς ΝΩΡΊΤΕΡΑ ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον Σνόουντεν, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει από τις ΗΠΑ αίτημα για την έκδοση του πρώην συνεργατη της NSA.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν,  από την πλευρά του, έκρινε ότι το σενάριο που διαδίδεται αποδεικνύει ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο ίδιος ο Σνόουντεν έδειχνε να μην ανησυχεί. Πάντως το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει ανοησίες τα περί επιστροφής Σνόουντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τις πληροφορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top