Ο ιδρυτής του Facebook κατεβαίνει για Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Η εθνική περιοδεία του πυροδότησε τα σχόλια

Ο ιδρυτής του Facebook κατεβαίνει για Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Το μυαλό πίσω από το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το ‘χει ρίξει στις… εκδρομές, γεγονός που σχολιάστηκε ως "ύποπτο" από τους αναλυτές. Η εθνική περιοδεία του Ζούκερμπεργκ, που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Τέξας, πραγματοποιείται κάτω από τα μάτια ενός επαγγελματία φωτογράφου κι έχει ως στόχο να συναντήσει ο Μαρκ τους απλούς πολίτες των ΗΠΑ.

Εδώ και μερικούς μήνες, τα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο χαριτωμένος «σπασίκλας», όπως αγαπούν να τον αποκαλούν, έχει τα μάτια του στραμμένα προς την προεδρία των ΗΠΑ. «Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έβαλε στο μάτι τον Λευκό Οίκο;», έγραψε το Newsweek, ενώ το Vanity Fair έθεσε το ερώτημα αν «Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας».

Το κοινό σημείο των αμερικανικών εφημερίδων είναι ότι συμφωνούν ότι ο ιδρυτής του Facebook συμπεριφέρεται "σαν κάποιος που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ", όπως έγραψε επί λέξει το περιοδικό Wired.

 

Οι ετήσιοι στόχοι και η περιοδεία

 

Ο Ζούκερμπεργκ κάθε χρόνο βάζει ένα προσωπικό στοίχημα, που θέλει να κερδίσει: έμαθε κινέζικα, διάβασε 25 βιβλία σε έναν χρόνο, και ξεκίνησε το περπάτημα. Φέτος, μάλλον επέλεξε να διευρύνει τον στόχο του και να νοιαστεί και για τους άλλους.

Οι ενδείξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ: το 2016, το Facebook μετέφερε ένα έγγραφο στις αμερικανικές αρχές, επισημοποιώντας την πιθανότητα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να καταλάβει κυβερνητική θέση, χωρίς, όμως, να χάσει τον έλεγχο της επιχείρησής του. Επιπλέον, ο επικεφαλής του Facebook αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ με τους επικεφαλής της Σίλικον Βάλεϊ και προτίμησε να στείλει το νούμερο 2 της επιχείρησής του.

 

Αρχηγός κράτους με άλλη μορφή

 

Τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ γράφουν ότι ο Ζούκερμπεργκ συμπεριφέρεται ήδη σαν αρχηγός κράτους, καθώς ηγείται μιας πλατφόρμας που έχει τους περισσότερους χρήστες στον κόσμο. Η επιχείρησή του έχει περίπου 16.000 εργαζομένους, οι οποίοι περιγράφουν τις εργασιακές συνθήκες ως «μεγάλη οικογένεια». Ο Ζούκερμπεργκ, επίσης, έχει συναντηθεί, κατά καιρούς, με πρόεδρους, υπουργούς και πρίγκιπες, ενώ και ο ίδιος ζει ως βασιλιάς. Εκφράζει ανοιχτά τις πολιτικές του απόψεις και συμμετέχει σε διαδηλώσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top