ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Η στιγμή που οι τρομοκράτες πυροβολούν αστυνομικούς στη Σμύρνη

VIDEO ντοκουμέντο και σκηνές βγαλμένες από ταινία θρίλερ-Αίματα και πανικός

Μια νέα τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε το μεσημέρι της Πέμπτης την Τουρκία, όταν ένα παγιδευμένο όχημα με εκρηκτικά ανατινάχθηκε έξω από τα δικαστήρια της Σμύρνης στη συνοικία Μπαιρακλί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι, ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός υπάλληλος. Και όλα αυτά; Μόλις πέντε μέρες μετά το μακελειό στο Ρέινα.

Οι αστυνομικοί εν συνεχεία προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους επιβαίνοντες. Δύο εξ αυτών έπεσαν νεκροί, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ένας τρίτος διαφεύγει.Οι δράστες είχαν μαζί τους δύο αυτόματα Καλάσνοκοφ και οκτώ χειροβομβίδες.

OI NEKΡΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Στο VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που είδε το φως της δημοσιότητας, από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ τρομοκρατών και αστυνομικών, βλέπετε τους τρομοκράτες να πυροβολούν εναντίον δυο Τούρκων αστυνομικών που ήταν στο δρόμο, λίγο πριν ανατινάξουν το όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

«Βρισκόμουν μέσα στο κουβούκλιο. Ενα μαύρο αυτοκίνητο πλησίασε και έπεσε πάνω σε έναν αστυνομικό. Βγήκε ένας έξω από το αυτοκίνητο και ανατίναξε τη χειροβομβίδα που είχε στα χέρια του. Ήμουν μέσα στο κουβούκλιο, έτρεξα αμέσως και έπεσα στο πάτωμα και μετα ό, τι έγινε έγινε» δήλωσε ένας αστυνομικός.

Λίγο αργότερα πυροτεχνουργοί ανατίναξαν με ελεγχόμενη έκρηξη άλλο παγιδευμένο όχημα που επίσης βρέθηκε στην ίδια περιοχή.Η επίθεση έγινε στο σημείο ελέγχου της αστυνομίας έξω από την είσοδο των δικαστικών.

Τα ασθενοφόρα έφθασαν γρήγορα για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Πέντε εξ αυτών με σοβαρότερα τραύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Οι Αρχές της Σμύρνης πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι αυτονομιστές Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην Τουρκία μέσα στις πρώτες πέντε μέρες του 2017 μετά την πολύνεκρη επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top