ΚΑΙΡΟΣ-ΦΟΝΙΑΣ! Χιόνια, αίμα και προβλήματα σε πολλές περιοχές του πλανήτη

Πολικές θερμοκρασίες,δυστυχήματα και καταστροφές λόγω κακοκαιρίας

Άγριος χιονιάς σαρώνει πολλά μέρη του κόσμου. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΡΑΓΕΒΟ

Στην Πολωνία οι ανάσες πάγωσαν, καθώς μεγάλη κακοκαιρία πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, δυσκολεύοντας τη ζωή των κατοίκων. Τα πάντα – δρόμοι, σπίτια και αυτοκίνητα- έχουν καλυφθεί από χιόνι. 

16.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της χιονοκαταιγίδας.. Ένα λεωφορείο αναποδογύρισε και τα συνεργεία δίνουν μάχη για τον καθαρισμό των δρόμων.

Στους μείον 16 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στο Σαράγεβο, όπου οι κάτοικοι βιώνουν τον πρώτο μεγάλο χιόνια του χειμώνα. Τα παιδιά απόλαυσαν τα παιχνίδια στο χιόνι, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους για να διευκολύνουν όσο είναι δυνατό την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μέσα και έξω από την πόλη.

ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ 

Στα χιονισμένα βουνά της Βαυαρίας, κοντά στις Άλπεις, οι πυροσβέστες έδωσαν μια τριήμερη μάχη για να σβήσουν την χειρότερη φωτιά που έπληξε την περιοχή από το 2011. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από έναν ορειβάτη, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα, έσπασε το πόδι του και άναψε φωτιά για να ζητήσει βοήθεια.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Από σφοδρό χιονιά δοκιμάστηκαν και περιοχές της Ιταλίας τις προηγούμενες μέρες ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της γειτονικής χώρας προειδοποιεί ότι τα Θεοφάνεια θα είναι ....παγωμένα και λευκά! 

Χιόνισε και στο Τουρπάν της Κίνας, την πόλη που είναι γνωστή για τη ζέστη και την ξηρή ατμόσφαιρα της. 

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΛΟΓΩ ΟΜΙΧΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 

Σε Πεκίνο, Σαγκάη και Χεμπέι, η πυκνή ομίχλη έχει καλύψει τα πάντα. Η χαμηλή ορατότητα προκάλεσε μια καραμπόλα 15 αυτοκίνητων με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τρεις να τραυματιστούν.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΣΙΕΡΡΑ ΝΕΒΑΔΑ

Χιονιάς σαρώνει και τη Σιέρρα Νεβάδα. Όσοι έφτασαν με τα αυτοκίνητα τους στα βουνά της Καλιφόρνια για να απολαύσουν το λευκό τοπίο, είχαν πάρει μαζί τους και τον απαραίτητο εκχιονιστικό εξοπλισμό, ώστε... να βρουν το δρόμο του γυρισμού.

ΝΕΚΡΟΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΑΜΑ

Στην Αλαμπάμα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλο, ενώ αρκετά σπίτια ισοπεδώθηκαν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top