Δημήτρης Λιγνάδης: Δε θα προφυλακιστεί για δεύτερη φορά

Τι αποφάσισε το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας για τον ηθοποιό

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης του Δημήτρη Λιγνάδη/ (8/7/21)

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του έλυσε τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα για το ζήτημα της δεύτερης προφυλάκισης του ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη μετά την απολογία του για δυο νέες περιπτώσεις βιασμών.

Λιγνάδης: Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για τη δεύτερη προφυλάκιση

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι για την υπόθεση ισχύει η πρώτη προφυλάκιση συνολικής μέγιστης διάρκειας 18 μηνών και ότι δεν πρέπει να εκδοθεί δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης. 

Το συμβούλιο συντάχθηκε με την άποψη της ανακρίτριας. Αντίθετη ήταν η εισαγγελική πρόταση. Ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της δεύτερης προφυλάκισης. 

Δημήτρης Λιγνάδης: Ζητά αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» και δικά του τα έξοδα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας σχολίασε την εξέλιξη ως εξής: 

«Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες. 

Δημήτρης Λιγνάδης: Κατηγορεί την ανακρίτρια για «προκατάληψη»

Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα» δήλωσε ο Αλέξη Κούγιας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top