Υπ.Παιδείας: Τετραπλασιάστηκαν οι χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης

άνθρωποι σε λάπτοπ/ Unsplash

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού, έθεσε σε εφαρμογή, ήδη από τις Παρασκευή 13 Μαρτίου, δηλαδή δύο μέρες μετά το αρχικό κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. 

Μαθήματα εξ αποστάσεως: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα μέθοδο διδασκαλίας

Στα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας, τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, χρησιμοποιούσαν ήδη 101.403 μαθητές και 158.404 εκπαιδευτικοί.

Τις επόμενες μέρες, όμως, φαίνεται πως ο αριθμός των χρηστών τετραπλασιάστηκε. Συγκεκριμένα, έως την Παρασκευή 20/3 οι εγγεγραμμένοι μαθητές ήταν 165.248, ενώ μέσα στις πέντε επόμενες μέρες ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 664.881.

Αύξηση, φυσικά, υπήρξε και στις εγγραφές των καθηγητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με 8.545 χρήστες. Τα νούμερα αυτά, δείχνουν την προθυμία των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν την διδασκαλία εξ’ αποστάσεως.

Συνολικά, εκτιμάται πως μεγάλο μέρος του ενεργού μαθητικού πληθυσμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που υπολογίζεται στους 1.350.000 μαθητές, έχουν πρόσβαση και απολαμβάνουν, ήδη, τα οφέλη της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες. Αυτό κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό σε μια περίοδο με έντονες δυσκολίες και προκλήσεις τόσο για το σύνολο του μαθητικού κόσμου όσο και για τις οικογένειες τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top