«Έχουμε στοιχεία ότι οι Έλληνες βασανίζουν μετανάστες»: Επιμένει η Άγκυρα!

Νέα απάντηση-φωτιά του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την επιθετική της ρητορική σε βάρος της Ελλάδας για το προσφυγικό, μετά τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που το περασμένο Σάββατο κατηγόρησε τη χώρα μας ότι… πυροβολεί μετανάστες και βυθίζει τις βάρκες τους.

Παρά την ιδιαίτερα αυστηρή απάντηση της Αθήνας λίγες ώρες μετά, η Άγκυρα εμμένει στα λεγόμενα του κ. Τσαβούσογλου, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να κατηγορεί και πάλι τους Έλληνες ότι δέρνουν μετανάστες κι ότι η χώρα μας επιδίδεται σε βίαιες επαναπροώθήσεις!

Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου - Σκληρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Κι όμως η Τουρκία κατηγορεί την Κύπρο στον ΟΗΕ για… εθνοκάθαρση!

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας αναφέρει: «Παρότι η Ελλάδα αρνείται το γεγονός ότι οι παράτυποι μετανάστες ωθούνται πίσω στη χώρα μας, η βίαιη απώθησή τους από τις ελληνικές αρχές, συνεχίζεται από ξηράς και θαλάσσης. (…) Από συνεντεύξεις μεταναστών που επέστρεψαν στην Τουρκία προκύπτει ότι αυτά τα άτομα συνελήφθησαν από τους Έλληνες που κατάσχεσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, έγιναν αποδέκτες παράνομης συμπεριφοράς σε πολλές περιπτώσεις, έγιναν θύματα ξυλοδαρμού και επέστρεψαν με τη βία στα σύνορα, συνοδευόμενοι από Έλληνες αξιωματούχους».

«Έχουμε οπτικοακουστικό υλικό, έγγραφα και δηλώσεις μεταναστών που αποδεικνύουν τις πρακτικές των Ελλήνων αξιωματούχων. Οι πρακτικές αυτές είναι αντίθετες στο διεθνές δίκαιο και έχουν καταγραφεί και από διεθνείς οργανισμούς. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε από την Ελλάδα να αναστείλει και να διερευνήσει αυτές τις δραστηριότητες απέλασης, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο. (…) Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί για τη διόρθωση αυτής της πολιτικής, η οποία είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, αντί να αρνείται τις περιπτώσεις βίαιων επαναπροωθήσεων που εντόπισε το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο διαθέτει όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα που διαθέτουμε», προσέθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top