Μέντιουμ και ιερείς "τακτοποιούσαν" κόκκινα δάνεια

Αρχηγός του κυκλώματος ήταν ψευτοδικηγόρος

Δικηγόρος εξαπατούσε ανθρώπους με συνεργάτες ιερομόναχους

Χρυσές δουλειές έκανε ψευτομεγαλοδικηγόρος, η οποία έχοντας συνεργάτες ιερομόναχους και μέντιουμ είχε καταφέρει να αποκομίσει κοντά στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, από ανθρώπους στους οποίους έταζε ότι θα τους τακτοποιήσει τα «κόκκινα δάνεια» που είχαν και δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν

Συνελήφθησαν η 46χρονη αρχηγός του κυκλώματος, ο 44χρονος σύζυγός της, καθώς κι ένας ακόμα άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 50 ετών, ενώ συγκατηγορούμενοι για διάπραξη απάτης είναι μια 48χρονη γυναίκα κι ένας 82χρονος. 

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα των απατεώνων

Το κύκλωμα μέσω δικτύου γνωστών, μεταξύ των οποίων ιερομόναχοι και μέντιουμ, στους οποίους κατέφευγαν οι δανειολήπτες, μάθαιναν στοιχεία και πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους και ξεκινούσε η εφαρμογή του σχεδίου τους. 

Η 46χρονη εμφανιζόταν ως δικηγόρος και οικονομολόγος με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και υποσχόταν ότι θα ρυθμίσει τα χρέη των δανειοληπτών. 

Η αρχηγός του κυκλώματος εμφανιζόταν στα θύματά της είτε μαζί με τον σύζυγό της, τον οποίο παρουσίαζε ως πιλότο της Αεροπορίας Στρατού ή της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε μαζί με τον 50χρονο, που εμφανιζόταν ως καθηγητή πανεπιστημίου, είτε με την 50χρονη, την οποία σύστηνε ως ένοπλη σωματοφύλακά της. 

Τους ζητούσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα της υπόθεσης για να φτιάξει τον φάκελό τους, ουσιαστικά όμως με αυτό τον τρόπο αξιολογούσε τα περιουσιακά τους στοιχεία. 

Στη συνέχεια απαιτούσε την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή άλλων ανταλλαγμάτων, όπως τιμαλφή και ακίνητη περιουσία, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών για την εξασφάλιση της επιτυχούς έκβασης των υποθέσεων. 

Αφού έπαιρνε όμως τα χρήματα, εξαφανιζόταν με πρόσχημα ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας που την ανάγκαζαν να βρίσκεται είτε κλινήρης, είτε στο νοσοκομείο. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα από το 2013, κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τα 2.280.000 ευρώ (μετρητά, τραπεζικές μεταφορές, τραπεζικές επιταγές, συναλλαγματικές, ακίνητη περιουσία, δικαστικές αξιώσεις από εικονική χορήγηση δανείων κ.λ.π.).

Οι αστυνομικοί έφτασαν στους δράστες μετά από έρευνα που ξεκίνησε, ύστερα από καταγγελία για απάτη και μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έγινε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ημαθία.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top