Το βίντεο που διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο - Μαγικές εικόνες

"Greece - Α 365-day destination": Καλύτερη ταινία στην Ευρώπη για το 2017

Με στόχο η Ελλάδα να καταστεί «παγκόσμιος ελκυστικός» προορισμός «365 ημέρες το χρόνο» εργάζεται το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, εξάλλου αυτός είναι και ο τίτλος του video που έχει «σαρώσει» διεθνώς τα βραβεία τους τελευταίους δέκα μήνες και το οποίο προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός Έλενα Κουντουρά βράβευσε τον σκηνοθέτη του βίντεο «Greece - Α 365-day destination», Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, ενώ παρουσίασε τις δράσεις του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

Η υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι το έργο του ΕΟΤ, «... έχει ξεπεράσει τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια κι έχει μεγάλες επιτυχίες».

Yπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βίντεο είχε λάβει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το πρώτο βραβείο «καλύτερου  βίντεο στην Ευρώπη»  για το 2017.

Το «Greece, A 365-Day Destination», όπως ονομάζεται η ταινία μικρής διάρκειας (03:36') του ΕΟΤ επικράτησε στον διαγωνισμό μεταξύ 23 ευρωπαϊκών χωρών. Η ανακοίνωση του νικητή έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της 22ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Τσενγκντού της Κίνα και το βραβείο απονεμήθηκε από κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούταν από τους προέδρους των έξι Περιφερειακών Επιτροπών του Π.Ο.Τ.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της φέρουν την υπογραφή του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα και δείχνουν εικόνες της χώρας μας και από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Τα χρώματα, οι εικόνες, ο ήχος και οι άνθρωποι της Ελλάδας «στολίζουν» το βίντεο.

 

Πρωτιά  και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ

Στα πλαίσια του 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το «Greece-A 365-Day Destination” έλαβε ακόμα μία διεθνή διάκριση. Αυτή τη φορά οι κριτές του έδωσαν το  Ειδικό βραβείο της Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κροατία συμμετείχαν 175 ταινίες.

Η σπουδαία ταινία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα βάζει πλώρη πλέον για ακόμα 16 Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε όλο τον κόσμο, ευελπιστώντας να κερδίσει και άλλες διακρίσεις.

Θοδωρής Καραμάτσικος

t.karamatsikos@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top