Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα το Άγιο Φως

Οι πιστοί ήδη έχουν συγκεντρωθεί για να το παραλάβουν πρώτοι

Έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως, αφού νωρίτερα η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη το είχε παραλάβει από τον Πανάγιο τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Το Άγιο Φως έφτασε στη χώρα μας με τιμές αρχηγού κράτους περίπου στις 19.27 το απόγευμα.

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα θα μεταφερθεί πρώτα το Άγιο Φως, όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι πιστοί.

Ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου θα παραλάβει το Άγιο Φως συνοδεία των βρακοφόρων. Θα γίνει περιφορά τρεις φορές, ενώ έπειτα ο έξαρχος θα μπει στο Ναό, θα γίνει η δέηση και όταν βγει από την Ωραία Πύλη, με το Δεύτε Λάβετε Φως το Άγιο Φως θα δοθεί στους πιστούς.

Ακολούθως το Άγιο Φως θα ξεκινήσει το ταξίδι του για όλη την Ελλάδα και έως τις 12 το βράδυ θα έχει φτάσει παντού.

 

Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, τρεις θα είναι οι έκτακτες πτήσεις που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως από Αθήνα σε Λάρισα, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Κεφαλονιά και Ιωάννινα, ενώ με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις θα γίνει η μεταφορά του προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο.

H μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο θα γίνει από την εταιρία «Sky Express» με μία προγραμματισμένη πτήση προς Κέρκυρα και μία έκτακτη (με ενδιάμεσο προορισμό) προς Κω και Κάρπαθο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top