ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ του ΦΠΑ 23% το Μιχαλοπουλείο του Πειραιά- Έβαλε «ΛΟΥΚΕΤΟ»

Η παιδεία αντιμετωπίζει τεράστια κρίση

ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ του ΦΠΑ 23% το Μιχαλοπουλείο του Πειραιά- Έβαλε «ΛΟΥΚΕΤΟ»

​Τα πάνω- κάτω έχει φέρει η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ το πρώτο θύμα είναι το Μιχαλοπουλείο σχολείο, το οποίο έβαλε λουκέτο!

paroxes-03.jpg
Πρόκειται για ένα ιστορικό σχολείο στην περιοχή του Πειραιά, το οποίο λειτουργούσε εκεί για 83 χρόνια. Ένα συγκρότημα κτιρίων που αποτελούνταν από βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο!

mixalopouleio2.jpg
Όταν η κρίση «χτύπησε» την Ελλάδα το σχολείο μείωσε τα δίδακτρα του, ωστόσο φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό! Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% ήταν η χαριστική βολή για ένα ιδιωτικό σχολείο με σπουδαίο παρελθόν.

Η ιστορία του σχολείου

Το Μιχαλοπουλείο ιδρύθηκε το 1931 από την κυρία Γιούλα Μιχαλοπούλου- Πλαφουτζή, δασκάλα - πτυχιούχο του Αρσακείου Διδασκαλίου.

history01.jpg
Οι πρώτες κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού σχολείου βρίσκονται στην Καλλίπολη, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας η οποία του δίνει και την αρχική του ονομασία: Ιδιωτικόν Δημοτικόν Σχολείον Μιχαλοπούλου-Πλαφουτζή «Η Αγία Μαρίνα». Λίγα έτη αργότερα μετονομάζεται σε «MΙΧΑΛΟΠΟΥΛΕΙΟΝ» από το πατρικό επίθετο της ιδρύτριας.

history02.jpg
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο της γερμανικής κατοχής υπήρξε καταφύγιο τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους, χώρος όπου μπορούσαν να προστατευτούν και να βρουν τροφή κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

history03.jpg
Από το 1969 την διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων είχε αναλάβει ο γιος της ιδρύτριας, κύριος Ευάγγελος Πλαφουτζής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top