Εκλογές 2023: Υπόμνημα από ΝΔ για να μην κατέβει ο Κασιδιάρης

«Απαντά» με υπόμνημα για να αποκλειστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος

Τρόπο για να κατέβει στις εκλογές αναζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά το «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στις εκλογές της 21 Μαΐου 2023.

Αυτή τη φορά, επιχειρεί να κατέβει στις εκλογές με συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων.

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Προβάδισμα 20 μονάδων και αυτοδυναμία ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός.

Μπέρδεψαν το σήμα του Δημοκρατικού Στρατού με τον ΕΔΕΣ στο κόμμα Μπογδάνου

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Εκλογές 25 Ιουνίου: Τα 44 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή

«Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενόψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας», προσθέτει.

Reuters: Η ευκαιρία του Μητσοτάκη να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για να εμποδίσει τη νέα απόπειρα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο ίδιος, πάντως, «απαντά», όπως ανήρτησε στο twitter, με δικό του υπόμνημα.

Ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε ότι, προτίθεται να κάνει ακριβώς το ίδιο για να ζητήσει τον αποκλεισμό των δύο κομμάτων από τις επερχόμενες εκλογές.

«Καταθέτω άμεσα υπόμνημα για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Siemens, που αναφέρει ρητά πως τα εν λόγω μορφώματα λειτουργούσαν συστηματικά και διαχρονικά ως πλυντήρια μαύρου χρήματος. Ως εκ τούτου δεν υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα και με βάση το άρθρο 29 του συντάγματος πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή τους στις εκλογές», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top