Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοκριτική από Τσίπρα εν μέσω χειροκροτημάτων

«Πάμε να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά» είπε για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος του οδυνηρού εκλογικού αποτελέσματος. Όπως  μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πολιτική συντάκτρια Ειρήνη Σαββοπούλου, υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας σήμανε συναγερμό μάχης, σε μια προσπάθεια να ανασυντάξει τις δυνάμεις του κόμματός του. 

Καβγάς σε ΣΥΡΙΖΑ: Δούρου εναντίον Παπαδημούλη-«Αηδιαστικές οι δηλώσεις του»

Τσίπρας για τις εκλογές: Πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε   

Σε μια ομιλία με ξεκάθαρα μηνύματα αυτοκριτικής, o κ. Τσίπρας, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της συντριβής, μίλησε για αλλαγές κατ’ αρχάς στη στρατηγική. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ   
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: «Γκάζια» σε βουλευτές να «τρέξουν» για αυτοδυναμία στις εκλογές

Έτσι, με βασικό αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και το καρφί «και όχι κόμμα διαμαρτυρίας», το μέτωπο θα είναι απέναντι στη ΝΔ. «Θα πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά» τόνισε ο Α. Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε:   «Θα πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε, όχι να χάσουμε». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε παράλληλα πως δεν θα εμπλακεί σε «εμφύλιο» με ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, που όπως εκτιμά, βολεύει το κυβερνών κόμμα.  

Όσο για τα αίτια, τα απέδωσε σε μία πρώτη ανάγνωση, καθώς όπως είπε η συνολική αποτίμηση θα γίνει μετά τις εκλογές, στο ότι η ΝΔ επέβαλε την ατζέντα της,  στη στρατηγική της απλής αναλογικής, αλλά και στην εικόνα του κόμματος, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην εικόνα «Βαβέλ»  που παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά το τελευταίο διάστημα. 

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πάντως ολοκληρώθηκε χωρίς τις ομιλίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα στείλουν τις προτάσεις τους γραπτώς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top