Χάλκινος ο Καραλής στο άλμα επί κοντώ - Πήδηξε στα 5.85 μέτρα

Το πρώτο του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου

Στον τελικό του επί κοντώ, ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη με την πρώτη τα 5,85μ., βελτιώνοντας το εφετινό ρεκόρ του (5,72) και εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής για 2η σερί φορά ο Τεντόγλου!

Ο 24χρονος μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ. Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.

O Εμμανουήλ Καραλής με τον χρυσό πρωταθλητή Αρμάντ Ντουπλάντις και τον αργυρό Σαμ Κέντρικς - Intimenews

O Εμμανουήλ Καραλής με τον χρυσό πρωταθλητή Αρμάντ Ντουπλάντις και τον αργυρό Σαμ Κέντρικς - Intimenews

Ο Όμιλος Motor Oil στο πλευρό του πρωταθλητή Εμμανουήλ Καραλή

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ στη δεύτερη με 5,90μ. και στην τρίτη με την ίδια επίδοση τον Καραλή.

«Ασημένιος» ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

O Σουηδός παγκόσμιος πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στα 6,05μ., μετά από τρεις άκυρες στα 6,24μ.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Εμμανουήλ Καραλή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Εμ. Καραλή για την κατάκτηση του χαλκινου μεταλλίου στο επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτακης ανέφερε σε ανάρτηση του:

«Θερμά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό του επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης», έγραψε στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top