Παναγιώτης Τριβυζάς: Μάχιμος πυροσβέστης ο πρωταθλητής του στίβου

Πώς περιέγραψε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει τις τελευταίες ώρες

O πρωταθλητής του στίβου στα 100 μέτρα, Παναγιώτης Τριβυζάς, είναι μάχιμος πυροσβέστης και μίλησε αποκλειστικά στο Star για τη μάχη που δίνει καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Βαρυμπόμπη: Η φωτιά έμοιαζε με πύρινο στεφάνι - H καταστροφική της πορεία

«Όταν η ταχύτητα του ανέμου είναι τεράστια, είναι φορές που η φωτιά σε περικυκλώνει» περιέγραψε στον δημοσιογράφο του Star, Μάκη Διόγο. 

Ο πρωταθλητής του στίβου χαρακτήρισε πολύ δύσκολα τα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη. «Δεν έχω ξανασυναντήσει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό δασικές πυρκαγιές. Αγγίζει τα επίπεδα του 2007 στις φωτιές της Πάρνηθας και της Ηλείας. Το ευτύχημα τώρα είναι ότι δεν έχουμε θύματα» υπογράμμισε.

 

Πρώτο μέλημα των πυροσβεστών είναι να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές και έπειτα τις περιουσίες. Στις προτεραιότητές τους είναι βέβαια και να μη φτάσει η πυρκαγιά στον δασικό ιστό. 

Φωτιά Αττική: Οι εθελοντές της Ροδόπολης δε φοβήθηκαν τίποτα!

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε επίσης στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει τις τελευταίες ώρες. «Η φωτιά μπορεί να είναι μακριά και στο ένα λεπτό να βρεθεί στα πόδια σου» είπε.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς δεν ξεχνά τους συναδέλφους του, με τους οποίους θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ευχαριστώντας την υπηρεσία του στο 10ο Πυροσβεστικό σταθμό Περιστερίου, που τον στηρίζει με κάθε τρόπο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top