Μπάσκετ:Δυνατό τεστ και νίκη 87-75 για την Εθνική κόντρα στον Άγ. Δομίνικο

Κορυφαίος πάλι ο Γιάννης Αντετονκούμπο, στο δεύτερο φιλικό στην Κίνα

Ο Γιάννης Αντετονκούμπο

Καλή πρόβα εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Κίνας, ήταν για την Εθνική ομάδα το φιλικό προετοιμασίας με τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η «Επίσημη Αγαπημένη» δυσκολεύτηκε κατά διαστήματα  από τους σκληροτράχηλους Δομινικανούς..

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγείται με βραχεία κεφαλή ενός πόντου στο σκορ (48-47), παρουσιάζοντας πλουραλισμό στην επίθεση αλλά και σημαντικά κενά στην άμυνα. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την εθνική να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ από τους Κεντροαμερικανούς, οι οποίοι πάντως είδαν τους διαδρόμους προς το καλάθι της ελληνικής ομάδας να κλείνουν.....

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο του φιλικού αγώνα  χάρη σε μια ακόμα καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου κατάφεραν να πάρουν μια  διαφορά ασφαλείας της τάξεως των δέκα πόντων στο σκορ και να τη διατηρήσουν έως το τέλος της αναμέτρησης, που βρήκε νικήτρια την Ελλάδα με τελικό σκορ 87-75.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του αγώνα, που διεξήχθη μπροστά σε γεμάτες εξέδρες, ήταν οι σκληρές μονομαχίες μεταξύ των  παικτών των δύο ομάδων, με κορυφαίο στιγμιότυπο τον «στιγμιαίο» καβγά του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Σάδιελ Ρόχας παίκτη της Δομινικανής Δημοκρατίας 

 

Τα δεκάλεπτα  του αγώνα: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top