Συγκινητικός ο Γιουσέιν Μπολτ σε συνέντευξη για το «πικρό» φινάλε!

Τι είπε για το ντόπινγκ

Αποθεώθηκε ο Γιουσέιν Μπολτ από τος θεατές στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, όταν μετά τη λήξη των αγώνων οι διοργανωτές του επιφύλαξαν μια έκπληξη για τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετήσουν, αφού μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει δηλώσει ότι θα ολοκληρώσει την σπουδαία καριέρα του. Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόε, αλλά και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. 
Οι διοργανωτές του δώρισαν ένα κομμάτι από το ταρτάν του στίβου, προκειμένου να τον βραβεύσουν για τις επιτυχίες του στο στάδιο, αφού εκτός από χάλκινο στα 100μ, έχει πάρει και τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 2012. Παράλληλα, από τα μάτριξ πρόβαλαν σε βίντεο τις μεγάλες στιγμές του στα σπριντ. Βέβαια όλα αυτά συνοδεύτηκαν με τον απαραίτητο, τελευταίο γύρο του θριάμβου μέσα στο στάδιο και οι θεατές τον αποθέωσαν.

Διαβάστε επίσης: Άδοξο τέλος για τον μεγάλο Μπολτ: Τραυματίστηκε και δεν τερμάτισε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του!
«Πάντα προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Πάντα προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τους φιλάθλους μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Μπολτ. Όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται τώρα, είπε: «Δεν ξέρω, για μένα ήταν μερικές δύσκολες ημέρες. Το να βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο είναι πολύ συγκινητικό. θα δούμε πώς θα πάει».

Το κομμάτι του ντόπινγκ αποτέλεσε ένα από τα σημεία της συνέντευξης Τύπου που προκάλεσε αίσθηση. Αρχικά, ο 31χρονος Τζαμαϊκανός είπε κάτι που αναμενόταν: «Κατάφερα να αποδείξω πως δουλεύοντας σκληρά όλα είναι πιθανά. Το σλόγκαν μου είναι “το όλα είναι πιθανά”. Αυτό έδειξε σε όλους ότι πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν και να δουλεύουν σκληρά. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για τους νέους. Αν αυτό είναι κάτι που μένει για τη νέα γενιά, τότε αφήνω καλή κληρονομιά».

Ακολούθως όμως ο Μπολτ έκανε μια αναφορά που πολλοί την ερμήνευσαν ως ευθεία παραπομπή στον Τζάστιν Γκάτλιν, τον Αμερικανό που τον νίκησε την περασμένη εβδομάδα στα 100 μ.: «Ημουν πάντα κατά του ντόπινγκ και πιστεύω ακόμα ότι θα πρέπει οι αθλητές να αποβάλλονται δια βίου. Ο στίβος τώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σε ανοδική πορεία. Απέδειξα ότι μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς ντόπινγκ. Ελπίζω οι νέοι αθλητές να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου». Ο Γκάτλιν, χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, ήταν ένας από αυτούς που δεν αποκλείστηκαν δια βίου, όπως θα ήθελε ο Μπολτ. Είχε τιμωρηθεί με τετραετή αποκλεισμό για ντόπινγκ αλλά επέστρεψε και τελικά τον νίκησε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top