Ελπίδες για Σαράποβα! Η απόφαση της WADA φέρνει τα πάνω- κάτω

Θα επιστρέψει στα κορτ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι αποδεκτή η παρουσία ποσότητας μικρότερης του ενός μικρογραμμαρίου του "meldonium" σε δείγματα από ελέγχους που έγιναν σε αθλητές πριν από την 1η Μαρτίου του 2016.

Η εν λόγω ουσία προστέθηκε στη σχετική λίστα με τις απαγορευμένες από τον WADA την 1η Ιανουαρίου, ενώ οι αθλητές σε όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή το φθινόπωρο του 2015.

Την απόφαση αυτή καλωσόρισε ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι 40 Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν «θετικοί» στην ουσία "meldonium" σε ελέγχους ντόπινγκ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η τενίστρια Μαρία Σαράποβα και η κολυμβήτρια Γιούλια Εφίμοβα.

«Το Ρωσικό Υπουργείο Αθλητισμού στηρίζει και καλωσορίζει την απόφαση που λήφθηκε από τον WADA, επειδή έχει δείξει μια προθυμία να κατανοήσει την κατάσταση, αντί να μείνει προσκολλημένος στους κανονισμούς» τονίζει ο Μούτκο σε σημερινή ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:

«Ήταν έτοιμοι να μελετήσουν πόσος χρόνος απαιτείται, προκειμένου το "meldonium" να αποβάλλεται από τον οργανισμό ενός αθ��ητή. ... Ο WADA έχει επιδείξει αμεροληψία και ότι είναι αντικειμενικός στη μάχη κατά του ντόπινγκ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας πατινάζ, Αλεξέι Κραβτσόφ, εξέφρασε την άποψη ότι, μετά την απόφαση του WADA, θα πρέπει να επιτραπεί στον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Πάβελ Κουλίζνικοφ, και τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 2014 στο πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, Σέμεν Ελιστράτοφ, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση του "meldonium", να επιστρέψουν στους αγώνες.

«Θα πρέπει να επιτραπεί σε αυτούς τους αθλητές να υπαχθούν στην αμνηστία, λόγω της ποσότητας που βρέθηκε στα δείγματα από τους ελέγχους, στους οποίους υποβλήθηκαν» δήλωσε ο Κραβτσόφ στο πρακτορείο ειδήσεων R-Sport και πρόσθεσε: «Δεν ήταν ένοχοι, όπως λέ��αμε νωρίτερα. Αυτά είναι φυσικά καλά νέα, αλλά υπάρχει ακόμη ένα κομμάτι από ένα σύννεφο που κρέμεται πάνω από όλα αυτά».

Διαβάστε επίσης:
ΦΩΤΟ: H ΠΡΩΤΗ εμφάνιση της Σαράποβα μετά την αποκάλυψη για το ντόπινγκ!
Αμείλικτος ο Ναδάλ: «Να πληρώσει το τίμημα η Σαράποβα»Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top