Επίσημο: νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ

Υπέγραψε για τρία χρόνια

Επίσημο: νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ

​Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο Ιγκόρ Τούντορ, που την Πέμπτη «πάτησε» Θεσσαλονίκη και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την πρόσληψή του.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός μόνο βοηθού στο πλευρό του Κροάτη τεχνικού, τον συνεργάτη του στη Χάιντουκ, Γιούριτσα Βρούτσκο, αλλά δεν αποκλείεται να έρθει κι ένας γυμναστής στο τεχνικό τιμ.

Ο 37χρονος προπονητής θα έχει ετήσιο συμβόλαιο με συνολικές καθαρές αποδοχές 200.000 ευρώ και κάποια μπόνους σε περίπτωση επιτυχίας στόχων.

Ποιος είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ

Ο Ιγκόρ Τούντορ έκανε αξιόλογη καριέρα στη Γιουβέντους (μεταξύ άλλων) ως ποδοσφαιριστής. Στην ομάδα του Τορίνου εντάχθηκε το 1999 από τη Χάιντουκ Σπλιτ και έμεινε περίπου επτά χρόνια κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Τον Ιανουάριο του 2005 πήγε δανεικός στη Σιένα όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2005-2006, όταν κι επέστρεψε στη Γιουβέντους χωρίς όμως να καταφέρει να ξαναπαίξει στον σύλλογο του Πιεμόντε, λόγω τραυματισμού. Το 2007 επέστρεψε στην Κροατία και στην Χάιντουκ, όπου ένα χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Με την Εθνική Κροατίας αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ (1998, 2006) κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2004). Συνολικά είχε 57 συμμετοχές και 3 γκολ. Το 2009, σε ηλικία 31 ετών κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Χάιντουκ ως άμεσος συνεργάτης του Ιταλού Εντοάρντο Ρέγια και αποχώρησε το 2010, όταν ο Ρέγια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο, δίχως όμως ν' απομακρυνθεί από την ομάδα του Σπλιτ.

Το 2011 ανέλαβε προπονητικό ρόλο στα τμήματα υποδομής του συλλόγου κι ένα χρόνο μετά πήρε προαγωγή για την Κ17 της Χάιντουκ, ενώ παράλληλα ο Ιγκόρ Στίματς τον έχρισε βοηθό προπονητή στην Εθνική Κροατίας.

Στη πρώτη του σεζόν κατάφερε να κατακ��ήσει το Κύπελλο Κροατίας σε διπλό τελικό απέναντι στη Λοκομοτίβα. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, στην οποία η Χάιντουκ τερμάτισε στην τρίτη θέση, ο Τούντορ υπέβαλε την παραίτησή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top