«Βόμβα» στη FIFA: παραιτήθηκε από την προεδρία ο Μπλάτερ!

Στη σκιά του σκανδάλου διαφθοράς

«Βόμβα» στη FIFA: παραιτήθηκε από την προεδρία ο Μπλάτερ!

​Μόλις πέντε μέρες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA και εν μέσω αποκαλύψεων για διαφθορά, ο Σεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε την παραίτησή του και συγκάλεσε έκτακτη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου!

Αν και ο Eλβετός παράγοντας δεν διευκρίνισε επακριβώς τους λόγους της παραίτησής του, φαίνεται ότι η πίεση για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν τον άφησε να παραμείνει στην θέση του, μετά και το μπαράζ συλλήψεων συνεργατών του.

«Θέλω το καλύτερο για τη FIFA και για το ποδόσφαιρο, γι΄ αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία. Οι εκλογές τελείωσαν, οι μάχες που έχουμε μπροστά μας όχι. Η FIFA έχει ανάγκη από μια σημαντική αναδιάρθρωση, κι αυτός είναι ο λόγος που συγκάλεσα έκτακτο συνέδριο, έτσι ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος», ανέφερε ο 79χρονος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, θα πρέπει να περάσουν τέσσερις μήνες για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστούν μεταξύ του διαστήματος του προσεχούς Δεκεμβρίου μέχρι το αργότερο τον Μάρτιο του 2016.

«Η FIFA ήταν η ζωή μου. Αυτό που μετράει περισσότερο για εμένα είναι η Ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Θα συγκαλέσω έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όσο το δυνατόν συντομότερα για να οριστούν νέες εκλογές. Η επανεκλογή μου φαίνεται πως δεν υποστηρίζεται σε όλο τον κόσμο. Η FIFA χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση. Θα συνεχίσω να ασκώ το λειτούργημά μου μέχρι τις εκλογές», είπε ο Μπλάτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Σκάνδαλο FIFA: Εμπλέκεται και το «δεξί χέρι» του Μπλάτερ, σύμφωνα με τους Νew York Times

- Επανεξελέγη στη FIFA ο Μπλάτερ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top