Σπάρταθλον 2013: 333 δρομείς από την Ακρόπολη στη Σπάρτη

Θα διανύσουν απόσταση 246 χλμ.

Σπάρταθλον 2013: 333 δρομείς από την Ακρόπολη στη Σπάρτη

​Έγινε η εκκίνηση του 31ου διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον 2013» σήμερα νω��ίς το πρωί, από την Ακρόπολη.

Οι δρομείς θα κάνουν την απόσταση Αθήνα- Σπάρτη, σ’έναν αγώνα δρόμου 246 χλμ., το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Στον αγώνα που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», συμμετέχουν 333 αθλητές και αθλήτριες, από 35 χώρες, εκ των οποίων32 είναι γυναίκες. Η Ελλάδα μετέχει με 45 δρομείς.

Αρκετά είναι τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών των υπεραποστάσεων που συμμετέχουν, όπως οι Ιβάν Γκουντίν (πρώτος το 2010 και το 2011), από την Ιταλία, ο Γιούζι Σακάι από την Ιαπωνία και ο Γιαν Άλμπερτ Λάντνικ από την Ολλανδία, που έχουν καταλάβει την δεύτερη θέση. Ακόμα, συμμετέχει για πρώτη φορά ο Αμερικανός Μίκαελ Μόρτον, με καταπληκτικές επιδόσεις στις 24 ώρες, όπου κάλυψε 277.543 χλμ. Στην κατηγορία των γυναικών θα αγωνιστεί η νικήτρια του 2011, Σίλβια Λιούμπικς από την Ουγγαρία.
Έπαθλο για τους αθλητές που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα, που θα τους προσφέρουν οι Δημοτικοί Άρχοντες της Σπάρτης και ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Παναγιώτης Τσιακίρης.
Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν 75 σταθμοί βοήθειας και είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα. Είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό, αναψυκτικά, καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών, υπό αστυνομική και ιατρική επίβλεψη γιατρών, φυσιοθεραπευτών και ασθενοφόρων, που είναι διαθέσιμα καθ΄ όλη την 36ωρη διάρκεια του αγώνα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top