Εκπλήξεις και θρίλερ στα παιχνίδια του Europa League

Εκτός «16» έμειναν Λίβερπουλ, Άγιαξ και Νάπολι

Εκπλήξεις και θρίλερ στα παιχνίδια του Europa League

​Συναρπαστικά παιχνίδια σημειώθηκαν στους επαναληπτικούς της φάσης των "32" του Europa League. Η Λίβερπουλ γύρισε το ματς (3-1 τη Ζενίτ με 2 γκολ-φάουλ του Σουάρες) χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Τσέλσι γλίτωσε τη παράταση στις καθυστερήσεις κόντρα στη Σπάρτακ Πράγας. Εκτός διοργάνωσης έμειναν Νάπολι και Άγιαξ!

Δεν τα κατάφερε η Λίβερπουλ. Μόλις στο 19’ ο Κάραγκερ έκανε το μοιραίο λάθος να γυρίσει τη μπάλα στον Ρέινα αδύναμα. Το κατάλαβε όμως ο Χουλκ που πήρε το τόπι και πλάσαρε εύκολα τον Ισπανό πορτιέρο. Σε αυτή την ψυχρολουσία προσθέστε και το 2-0 του πρώτου αγώνα, για να καταλάβετε το τι ανατροπή έπρεπε να κάνει η Λίβερπουλ. Τελικά δεν τα κατάφερε, αλλά πραγματικά έκανε εκπληκτικό ματς και το υπέρ της 3-1 την αδικεί, καθώς άξιζε να νικήσει με 5-1.

Μπροστάρης σε αυτή την τεράστια προσπάθεια τους ο Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός μπορεί να είχε χάσει τα άχαστα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά τώρα έβαλε τρομερά γκολ, με απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ. Στο 28’ η μπάλα πέρασε μέσα από το τοίχος για την ισοφάριση και στο 59’ έκανε κάτι εκπληκτικό: έστειλε το τόπι με τρελή τροχιά να γυρίσει από έξω προς τα μέσα (σ.σ.: περίπου όπως το μυθικό φάουλ του Ρομπέρτο Κάρλος στο Βραζιλία-Γαλλία).

Ενδιάμεσα (43’), οι Χοσέ Ενρίκε, Χέντερσον και Αλεν είχαν κρύψει τη μπάλα και ο τελευταίος είχε κάνει το 2-1 με διπλή προσπάθεια. Γενικότερα η Λίβερπουλ σφυροκόπησε ανελέητα την αντίπαλο της. Λίγο η ατυχία και λίγο περισσότερο ο πολύ καλός Μαλαφέεβ, έσωσαν τους φιλοξενούμενους από συντριβή. Στο 50’ ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι (χέρι) του Χούμποτσαν και στο 73’ ο Μαλαφέεβ έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν απογειώθηκε για να βγάλει το αεροπλανικό βολέ του Τζέραρντ. Στο φινάλε ο κόσμος τραγουδούσε τον ύμνο της ομάδα, που όμως δεν θα συνεχίσει παρά το ότι ήταν εκείνη που έπαιξε ποδόσφαιρο.

Ο Αζάρ έσωσε την Τσέλσι

Η Τσέλσι παρότι είχε νικήσει 0-1 στην Πράγα την Σπάρτα βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα από την περιπέτεια της παράτασης, αφού οι Τσέχοι προηγήθηκαν από νωρίς με το ίδιο σκορ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με γκολ του Λαφάτα από κοντά μετά από μαγική προσπάθεια και πάσα του Κάντλετς. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να επηρεάζονται και πολύ από την έδρα των Μπλε και σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά με δεύτερο γκολ στην ομάδα του Μπενίτεθ, η οποία ήταν ανώτερη, πίεσε πολύ κατά διαστήματα, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Τόρες, όμως δεν μπορούσε να τη στείλει μέσα. Αυτό το έκανε ο Εντέν Αζάρ, που στο 92' πήρε ��η μπάλα από αριστερά μέσα στην περιοχή και τίναξε τα δίχτυα του Βάκλικ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για το τελικό 1-1. Οι Λονδρέζοι απέφυγαν ένα ιστορικό κάζο και στην επόμενη φάση θα βρουν στον δρόμο τους μία εκ των Στεάουα Βουκουρεστίου ή Αγιαξ.

Κούνησε «μαντήλι» η Νάπολι

Οι Παρτενοπέι όχι μόνο δεν κατάφεραν να κάνουν το «θαύμα» της ανατροπής του 0-3 από την Βικτόρια Πλζεν, αλλά παρότι παρατάχθηκαν με βασικούς έχασαν ξανά, αυτή τη φορά στην Τσεχία με 2-0. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αποφασισμένοι να μην καθίσουν στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και έπαιξαν για τη νίκη η οποία ήρθε με δύο γκολ στην επανάληψη. Στο 51' ο Κόβαρικ έκανε αριστερό σουτ και ο Ντε Σάνκτις αφού πρώτα απέκρουσε, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0, ενώ σε εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τεκλ στο 74' έκανε όμορφο δεξί σουτ για το τελικό 2-0 με το οποίοι οι Τσέχοι σφράγισαν τη μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των «32» του Europa League. Στους «16» η Πλζεν θα αντιμετωπίσει την Φενερμπαχτσέ.

Χιόνισε… αποκλεισμό

Η Ανζί ταξίδεψε στο Αννόβερο με το υπέρ της 3-1. Στο 70’ ο Πίντο έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή που επιχειρούσαν οι Γερμανοί. Ο αγώνας κάποια στιγμή διεκόπη εξαιτίας χιονιού και έπρεπε να καθαριστεί το γήπεδο. Ο διαιτητής έδειξε οκτώ λεπτά καθυστέρηση. Ωστόσο, αντί να σκοράρουν το δεύτερο τους οι γηπεδούχοι, ήρθε στο 98’ ο Λασανά Τραορέ για να σφραγίσει ιδανικά το 1-1 και την πρόκριση των Ρώσων.


Πέρασε η Μπορντό

Με το 1-1 του πρώτου ματς στο Κίεβο και μάλιστα εκτός έδρας, η Μπορντό έπρεπε απλά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της. Τελικά όχι απλά το κατάφερε, αλλά έβαλε και ένα και με το 1-0 πέρασε εύκολα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε από κόρνερ και ο Ντιαμπατέ με κοντινό πλασέ (41’) εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στα μετόπισθεν της Ντιναμό που δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια.

Στους "16 η Φενέρμπαχτσέ

Στο πρώτο ματς ήταν η Φενερμπαχτσέ που έμεινε από νωρίς με παίκτη λιγότερο. Τότε όμως η Μπάτε δεν έβαλε γκολ και οι Τούρκοι έφυγαν με το 0-0. Τώρα στην Κωνσταντινούπολη συνέβη το αντίθετο. Οι Λευκορώσοι έμειναν με 10 παίκτες από το 20’ (αποβολή Μπάγκα), με τη διαφορά ότι εκείνοι το πλήρωσαν, Στο 45’ ο Κρίστιαν ευστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε τα φτερά των Καναρινιών.

Χωρίς τον Άγιαξ ο τελικός στο «σπίτι του»

Ο μεγάλος τελικός του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στο γήπεδό του, αλλά ο Άγιαξ θα είναι... θεατής! Παρά τη νίκη του με 2-0 στο παιχνίδι της Ολλανδίας, που... φαινομενικά τον έστελνε με το ένα πόδι στους «16» του θεσμού, η Στέουα κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή μέσα στο Βουκουρέστι (2-0) και να πανηγυρίσει μία επική πρόκριση στα πέναλτι (4-2). Ο Λατοβλεβίτσι ήταν ο... άνθρωπος των Ρουμάνων, αφού αφενός άνοιξε το σκορ στο 38' και αφετέρου ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της ομάδας του. Ο Τσίρτσιες έκανε το 2-0 για τη Στεάουα στο 76' κι έστειλε το ματς στην παράταση. Στα 30 λεπτά που ακολούθησαν δεν μπόρεσαν οι δύο ομάδες να αποτρέψουν τα πέναλτι και στην ψυχοφθόρο διαδικασία οι Σένε και Μουσαντέρ αστόχησαν, σε αντίθεση με τη Στεάουα που μετέτρεψε σε γκολ και τις τέσσερις προσπάθειές της.


Φάση των 16

Πλζεν-Φενέρ
Μπενφίκα-Μπορντό
Ανζί-Νιούκασλ
Στουτγκάρδη-Λάτσιο
Τότεναμ-Ιντερ
Λεβάντε-Ρουμπίν Καζάν
Βασιλεία-Ζενίτ
Στεάουα/Αγιαξ-Τσέλσι
Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top