Η Αγγλία χόρεψε «σάμπα» τη Βραζιλία

Νίκη με 2-1 για τα «λιοντάρια»

Η Αγγλία χόρεψε «σάμπα» τη Βραζιλία

Η Αγγλία γιόρτασε τα 150 χρόνια από την ίδρυση της ομοσπονδίας και τις 100 συμμετοχές του Άσλεϊ Κόουλ με νίκη 2-1 επί της Βραζιλίας, χαλώντας τον «κατοστάρη» Ροναλντίνιο και τον Σκολάρι στο ντεμπούτο του.

Αγγλία και Βραζιλία αναμετρήθηκαν στο Λονδίνο, με τον Φελίπε Σκολάρι να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο, τους Άσλεϊ Κόουλ και Ροναλντίνιο να συμπληρώνουν από 100 συμμετοχές και τους Άγγλους να κάνουν τα καλύτερα... γενέθλια για την ομοσπονδία, που έφτασε τα 150 χρόνια ζωής, καθώς έφτασαν στη νίκη 2-1.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, με τους Βραζιλιάνους να μην έχουν καλή ανάπτυξη και τον Γουίλσιρ να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι. Παρόλα αυτά στο 19' ο Ροναλντίνιο έφτασε μία ανάσα από το 0-1, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Χαρτ, όμως, το απέκρουσε, πρόλαβε στη συνέχεια τον άσο της Ατλέτικο Μινέιρο, που δεν κατάφερε να σκοράρει στην 100ή του εμφάνιση και στη συνέχεια ο Νεϊμάρ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ! Στο 26', λοιπόν, ήρθε το γκολ για την Αγγλία, όταν ο Γουίλσιρ έκανε εξαιρετική προσπάθεια, ο Ζούλιο Σέζαρ αρχικά απέκρουσε το σουτ του Γουέλμπεκ, όμως ο Ρούνεϊ πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το 1-0!

Στην επανάληψη οι Βραζιλιάνοι μπήκαν φουριόζοι, πιέζοντας ψηλά, και μόλις στο 48' εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Κέιχιλ, που κανένας δεν κατάλαβε τι πήγε να κάνει, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα ο Φρεντ με πολύ ωραίο τελείωμα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μάλιστα, θα μπορούσε στιγμές αργότερα να κάνει και την ανατροπή, όταν και πάλι μετά από λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων, έστειλε την μπάλα με ωραίο πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ! Η χαρά τω ν παικτών του Σκολάρι κράτησε μόλις 12', καθώς ήταν η δική τους σειρά να μην καταφέρουν να διώξουν, πριν ο Λάμπαρντ με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση νικήσει τον Ζούλιο Σέζαρ. Οι αλλαγές στη συνέχεια επηρέασαν και τις δύο ομάδες, οι φάσεις μέχρι το τέλος ήταν ελάχιστες και το 2-1 παρέμεινε, με τους Άγγλους να σκοράρουν δύο γκολ εναντίον της Βραζιλίας για πρώτη φορά μετά το 1984...

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Κόουλ (46' Μπέινς), Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Τζόνσον, Κλέβερλι (46' Λάμπαρντ), Γουίλσιρ, Τζέραρντ, Γουόλκοτ (76' Λένον), Γουέλμπεκ (61' Μίλνερ), Ρούνεϊ

Βραζιλία (Λουίζ Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ (79' Μιράντα), Ντάντε, Αντριάνο (Φιλίπε Λουίς), Παουλίνιο (62' Ζεάν), Ραμίρες (46' Αρόουκα), Ροναλντίνιο (46' Λούκας Μόουρα), Οσκάρ, Νεϊμάρ, Λουίς Φαμπιάνο (46' Φρεντ)

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top