Ξεκίνησε ο 30ς Κλασικός Μαραθώνιος

Ρεκόρ συμμετοχών

Ξεκίνησε ο 30ς Κλασικός Μαραθώνιος

Στις εννέα το πρωί θα γίνει η εκκίνηση του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και εθελοντών από όλο τον κόσμο.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο έγινε στις 09.00 πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στο Μαραθώνα.

Γύρω στις 17:30 το απόγευμα οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι οι αθλητές θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδρομή και θα έχουν φτάσει στο σημείο του τερματισμού, το Καλλιμάρμαρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μάλιστα έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχής στο σημερινό 30o Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 26.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα γίνονται και άλλοι αγώνες αντοχής στην Αθήνα και γι’ αυτό το λόγο η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι αγώνες αυτοί θα είναι 5 και 10 χλμ, ενώ υπάρχει και μια διαδρομή 700 μέτρων για παιδιά και ενός χιλιομέτρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, με αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top