Το αναγνώρισαν: "Η Ελλάδα μας δίδαξε την Ολυμπιακή ατμόσφαιρα"

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του "Λονδίνο 2012"

​Ο λόρδος και διπλός Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Μόσχας και του Λος Άντζελες στο δρόμο των 1.500 μέτρων, Σεμπάστιαν Κόε, ήταν ο σημαντικός λόγος που η Βρεταν��α κέρδισε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2012 στο Λονδίνο!
Με όραμα την αναβάθμιση του φτωχού Ανατολικού Λονδίνου και τη δέσμευση να προσελκύσει περισσότερους νέους στον αθλητισμό, κατάφερε να κερδίσει η Βρετανία τη διοργάνωση. Ως πρόεδρος στην πορεία, της οργανωτικής επιτροπής είχε κι έναν άλλο, δυσκολότερο στόχο: Να κάνει τους Βρετανούς να κατανοήσουν αυτό που οι Έλληνες το έχουν στο DNA τους, το Ολυμπιακό πνεύμα και Ιδεώδες!
Μεγάλο μάθημα για να το καταφέρει αυτό, ήταν η παρακολούθηση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπως παραδέχεται ο ίδιος, αφού τότε ήταν σχολιαστής στην Αθήνα για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Telegraph. «Στην Αθήνα ζήσαμε μια πραγματική Ολυμπιακή ατμόσφαιρα, φυσικό άλλωστε, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δικοί σας, είναι η Ιστορία σας. Αυτό το μάθημα προσπαθούμε να διδάξουμε στον δικό μας κόσμο τα τελευταία επτά χρόνια» δηλώνει.
Όσο για τη συμβουλή που δίνει στους Έλληνες που θα επισκεφτούν το Λονδίνο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης προτείνει: «Διασκεδάστε, διασκεδάστε. Το Λονδίνο είναι μια παγκόσμια πόλη που προσφέρει πολλά.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top