Το αναγνώρισαν: "Η Ελλάδα μας δίδαξε την Ολυμπιακή ατμόσφαιρα"

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του "Λονδίνο 2012"

Το αναγνώρισαν: "Η Ελλάδα μας δίδαξε την Ολυμπιακή ατμόσφαιρα"
​Ο λόρδος και διπλός Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Μόσχας και του Λος Άντζελες στο δρόμο των 1.500 μέτρων, Σεμπάστιαν Κόε, ήταν ο σημαντικός λόγος που η Βρεταν��α κέρδισε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2012 στο Λονδίνο!
Με όραμα την αναβάθμιση του φτωχού Ανατολικού Λονδίνου και τη δέσμευση να προσελκύσει περισσότερους νέους στον αθλητισμό, κατάφερε να κερδίσει η Βρετανία τη διοργάνωση. Ως πρόεδρος στην πορεία, της οργανωτικής επιτροπής είχε κι έναν άλλο, δυσκολότερο στόχο: Να κάνει τους Βρετανούς να κατανοήσουν αυτό που οι Έλληνες το έχουν στο DNA τους, το Ολυμπιακό πνεύμα και Ιδεώδες!
Μεγάλο μάθημα για να το καταφέρει αυτό, ήταν η παρακολούθηση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπως παραδέχεται ο ίδιος, αφού τότε ήταν σχολιαστής στην Αθήνα για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Telegraph. «Στην Αθήνα ζήσαμε μια πραγματική Ολυμπιακή ατμόσφαιρα, φυσικό άλλωστε, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δικοί σας, είναι η Ιστορία σας. Αυτό το μάθημα προσπαθούμε να διδάξουμε στον δικό μας κόσμο τα τελευταία επτά χρόνια» δηλώνει.
Όσο για τη συμβουλή που δίνει στους Έλληνες που θα επισκεφτούν το Λονδίνο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης προτείνει: «Διασκεδάστε, διασκεδάστε. Το Λονδίνο είναι μια παγκόσμια πόλη που προσφέρει πολλά.»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top