Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα

Φωτογραφια αρθρογραφου

Η πόλη στα καλύτερα της

Ξέμεινες Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα και έχεις μελαγχολήσει γιατί η παρέα είναι στο νησάκι και απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα; Κι όμως εσύ είσαι ο τυχερός σε αυτή την περίπτωση. 

Γιατί Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα σημαίνει ησυχία, τόση που μπορείς πλέον να ακούσεις τον παλμό αυτής της υπέροχης κατά τα άλλα πόλης. 

Σημαίνει ότι οι αποστάσεις εκμηδενίζονται κι εσύ πηγαίνεις στον προορισμό σου χαρούμενος και ήρεμος χωρίς να μαυρίζεις την ψυχούλα σου με νεύρα και εκνευρισμό.

Σημαίνει ότι βρίσκεις αμέσως πάρκινγκ, ναι ακόμα και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, Παρασκευή απόγευμα, ενώ τα καταστήματα είναι ακόμα ανοιχτά. 

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα σημαίνει ότι επιτέλους μπορείς να ακούσεις τα τζιτζίκια το μεσημέρι που έχεις ξαπλώσεις για να πάρεις έναν υπνάκο.

Σημαίνει ότι μπορείς να κατεβάσεις το παράθυρο του αυτοκινήτου σου και να αφήσεις το μελτεμάκι να σου χαϊδέψει το πρόσωπο χωρίς μετά να βρωμοκοπάνε καυσαέριο τα μαλλιά σου.

Σημαίνει να περπατάς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να νιώθεις τις δονήσεις στο έδαφος από την ενέργεια του Ιερού βράχου.

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά με ποπ κορν και το άρωμα του γιασεμιού να σε μεθά.

Βραδινή βόλτα για παγωτό χωνάκι ή χαζολόγημα στο παγκάκι με βρώμικο και μπύρα. 

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα, σημαίνει φεγγαράδα στο Σούνιο ή μπάνιο στη θάλασσα χωρίς να καραδοκείς σαν αρπακτικό πότε θα σηκωθεί ο πρώτος για να του πάρεις την ξαπλώστρα. 

Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα, νιώθεις σαν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο πάνω στην πλώρη του Τιτανικού, να απλώνεις τα χέρια και να φωνάζεις «I’m the king of the world».

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα σημαίνει ότι μάλλον για να συμβαίνει αυτό δεν έχεις πάρει ακόμα άδεια, οπότε όταν επιστρέψουν οι… βάρβαροι εσύ θα τους κουνήσεις το μαντήλι και θα τους πεις με πανηγυρικό ύφος: «Σειρά μου τώρα… γατάκια»!

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα σημαίνει… ελευθερία!
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top