Ανασφάλιστα ΙΧ: Θα γίνει νέα διασταύρωση στοιχείων μετά την 6η Ιουνίου

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Μετά το αλαλούμ που έγινε με τα λανθασμένα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα ΙΧ, τα συναρμόδια υπουργεία σχεδιάζουν να «διορθώσουν» το μπάχαλο εκ των έσω, με επανέλεγχο των δεδομένων και διορθώσεις των λαθών.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν.Μαυραγάνης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», εξήγησε ότι το ασφαλιστικό καθεστώς έχει αλλάξει από τον Μάιο 2014 και οι πολίτες δεν ήταν ενήμεροι. Έτσι μέχρι τότε, το συμβόλαιο ανανεωνόταν, οι ιδιοκτήτες πλήρωναν τις ασφαλιστικές με καθυστέρηση 3-4 μέρες αλλά το σύστημα ενημερωνόταν αυτόματα. Τώρα δεν όμως ισχύει αυτό.

«Το υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο αλλά αυτό που πρότεινε το υπουργείο Υποδομών είναι να γίνει επικαιροποίηση της λίστας,  δηλαδή μια διασταύρωση στοιχείων σε νέο χρόνο (μετά την 6η Ιουνίου)» δήλωσε ο υφυπουργός, μετά τη χθεσινή σύσκεψη που είχαν τα δύο υπουργεία.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία φαίνεται πως θα είναι χρονοβόρα και όσοι δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματα τους, τα έχουν αποσύρει, τα έχουν πουλήσει ή τους τα έχουν κλέψει, θα πρέπει να στηθούν επί ώρες σε ουρές, για να το αποδείξουν.

Εύκολα θα είναι τα πράγματα για όσους μπορέσουν να αποδείξουν ότι έχουν ακινητοποιημένα τα οχήματα τους. Αυτοί, για να γλιτώσουν το παράβολο των 250 ευρώ, τα πρόστιμα και την υποχρεωτική ασφάλιση, θα πρέπει να παραδώσουν πινακίδες και να τις ξεχάσουν για δύο ή τρία χρόνια.

Ηπιότερη φαίνεται ότι θα είναι η αντιμετώπιση για τους κατόχους ανασφάλιστων δικύκλων, καθώς στη σύσκεψη επικράτησε η εισήγηση για μείωση του παραβόλου στα 100 ευρώ, από τα 250 ευρώ που ισχύει.

Παράταση ή δεύτερη ευκαιρία

Όσον αφορά, δε, στα υπόλοιπα οχήματα, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν… μπορεί και σήμερα, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Χρήστο Σπίρτζη.

Εξετάζεται ακόμη, το ενδεχόμενο της δεύτερης ευκαιρίας, δηλαδή της ασφάλισης εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, χωρίς την πληρωμή του παράβολου ή της παράτασης χρόνου και αντί του ισχύοντος 8ήμερου, να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής του παράβολου και ασφάλισης του οχήματος, εντός δύο μηνών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top