ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Σταθάκη και αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ

Ο υπουργός Οικονομίας αντιδρά στο αίτημα να ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Σταθάκη και αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών Γιώργος Σταθάκης, κατηγορώντας την για καταστροφολογία και χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το περιεχόμενο του αιτήματος της να κληθεί και να ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόνισαν την ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς σε σχέση με τη ΔΕΗ, ενώ της καταλόγισαν χειρισμούς που οδηγούν στην περαιτέρω απαξίωσή της.

Αφορμή για την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με επίκεντρο τη ΔΕΗ, ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Νικόλαο Χατζηαργυρίου, σχετικά με την ανάθεση του διαγωνισμού για την προμήθεια καλωδίων και αγωγών.

«Είναι ένα κείμενο απαράδεκτο, με απειλές για ειδικά δικαστήρια που δεν τηρεί ούτε τις τυπικές διαδικασίες. Με πρωτοβουλία δική μας θα γίνει ειδική ενημέρωση στην Επιτροπή σχετικά με τις εξελίξεις στη ΔΕΗ», τόνισε ο κ. Σταθάκης, αποδίδοντας τις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, «στην προσπάθεια της να νομιμοποιήσει το σχέδιο της για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top