Peter Spiegel για συμφωνία σε χρέος: Που είναι η μείωση στο 110% ως το 2022;

Ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times βάζει… φρένο στους πανηγυρισμούς

Spiegel για χρέος: Που πήγε υπόσχεση του 2012 για μείωση;

Φρένο στους πανηγυρισμούς σε Αθήνα και Βρυξέλλες βάζει ο Peter Spiegel, ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ελληνική κρίση.

Ο συντάκτης των FT με δύο αναρτήσεις στο twitter παραθέτει την υπόσχεση του Eurogroup το 2012 για ελάφρυνση χρέους ώστε να μειωθεί (σε ποσοστό του ΑΕΠ) στο 110%.

Διαβάστε ακόμη: Συμφωνία για χρέος: Τα βασικά σημεία και οι γκρίζες ζώνες

Ο ίδιος κάνει λόγο για «αυτοαποθέωση» της Αθήνας και των Βρυξελλών, σημειώνοντας πως η απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου «δεν θα μας φέρει ούτε καν κοντά στον στόχο του 110% το 2022».

Διαβάστε ακόμη: ΝΔ: Οι αυταπάτες του Τσίπρα καθυστέρησαν 4 χρόνια τη συμφωνία για χρέος

Τα tweet του Peter Spiegel

«Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι όταν (το Νοέμβριο του 2012) το Eurogroup είχε υποσχεθεί σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα προκειμένου "να μειωθεί αισθητά κάτω από το όριο του 110%" μέχρι το 2022. Αξίζει να το θυμηθούμε μετά την αυτοαποθέωση που συμβαίνει σήμερα το πρωί στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες».

«Σύμφωνα με την Κομισιόν, είμαστε τώρα στο 177,8% (ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ). αυτή η νέα ελάφρυνση χρέους δεν θα μας φέρει ούτε καν κοντά στον στόχο του 110% το 2022».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top