Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Κοτζιάς: Σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ

Να ενημερώσει τη Βουλή ζητά από τον Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία

Πρώτη δημοσίευση: 12.55

«Θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα του Ζάεφ» είπε ο Νίκος Κοτζιάς βγαίνοντας από Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενος στο τηλεφώνημα από τον Ζόραν Ζάεφ που περιμένουν στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε μεταβεί εκτάκτως το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό, καθώς οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι κρίσιμες.

Η απάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού θα δείξει εάν οι δύο πλευρές είναι ενώπιον συμφωνίας ή αν το θέμα έχει «παγώσει».

Σκοπιανά ΜΜΕ: Δεν υπάρχει λύση «take it or leave it»

Νωρίτερα, το σκοπιανικό πρακτορείο Makfax, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, είχε μεταδώσει πως η επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ θα γίνει σήμερα.

Όπως αναφέρει, η σκοπιανική πλευρά έχει προτείνει «δημιουργικές λύσεις» στην Ελλάδα, οι οποίες προστατεύουν την ταυτότητα και τη γλώσσα του σκοπιανικού λαού.

Ωστόσο, κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για το τηλεφώνημα, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις «δεν είναι σε φάση “take it or leave it”».

 

ΝΔ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία

Να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή για το Σκοπιανό, ζήτησε η ΝΔ από τον πρωθυπουργό.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το Σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του» κατέληξε.

 

Τζανακόπουλος: Να μας πει η ΝΔ ποια ονόματα είχε προτείνει όταν διαπραγματευόταν με την ΠΓΔΜ

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στη ΝΔ.

«Αφού η κ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη "μυστική διπλωματία", δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η Ν.Δ. όταν διαπραγματευόταν με την ΠΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

 

Διαλύουν τα σύννεφα για εσωτερική κόντρα Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση των Σκοπίων έσπευσε χθες να διαλύσει τα σύννεφα περί διαφωνιών ανάμεσα σε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ.

Διαβάστε ακόμη: Σκοπιανό: Η ΠΓΔΜ διαψεύδει τα σενάρια ρήξης μεταξύ Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ, έχουν κοινή γραμμή και εξυπηρετούν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, ανάμεσά τους την ενίσχυση της ταυτότητας των πολιτών.

Παράλληλα, Ζάεφ και Ντιμιτρόφ φωτογραφήθηκαν μαζί με τις συζύγους τους με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να ανεβάζει τις φωτογραφίες στο twitter του, με σχόλιο «είμαστε ενωμένοι και έχουμε κοινή γραμμή».

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top