Η βόλτα του Τσίπρα στα σοκάκια της Λήμνου - Με κατεβασμένα ρολά τον περιμένουν στη Λέσβο

Το αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα - Νέα ενημέρωση: 20:26

Ακούστε στο video το μήνυμα του Πρωθυπουργού από την 130η Σμηναρχία Μάχης

 

Ταξίδι-αστραπή στη Λήμνο πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας πριν τον τελικό του προορισμό που είναι η Λέσβος.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Δημαρχείο της Μύρινας, όπου συνάντησε τον δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό δωρίζοντας του το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα φτιαγμένο από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νησιού.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, από όπου έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα. 

"Τα σύνορα που υπερασπίζεστε ειναι και σύνορα της Ε.Ε.  Οι γείτονες αρέσκονται σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο. Εμείς πάντα εκεί να υπενθυμίζουμε οτι αυτές οι ενέργειες είναι αδιέξοδες. Οι ένοπλες δενάμεις διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Ειδικά η πολεμική αεροπορία το έχει αποδείξει" είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του. 

 

Η ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

 

Κατά την επίσκεψή του στη Λήμνο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε για περίπου 40 λεπτά βόλτα στα σοκάκια και την κεντρική αγορά της Μύρινας, όπου συνομίλησε με πολλούς νησιώτες και άκουσε τα προβλήματά τους.

 

ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΡΟΛΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Στη Λέσβο πάντως οι κάτοικοι προετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το νησί έχει μετατραπεί σε «φρούριο», ενώ οι κάτοικοι είναι «ετοιμοπόλεμοι», έχοντας διοργανώσει απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Οι επαγγελματικοί φορείς και το επιμελητήριο έχουν κηρύξει για σήμερα Παλλεσβιακή απεργία με τα καταστήματα να έχουν κατεβάσει ρολά, τόσο στη Λέσβο όσο και τη Χίο.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top