Σε δύο στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από gay ζευγάρια

Καραγιαννίδης: Το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» είναι άλλης παράταξης

Σε δύο στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι βουλευτές που αντιδρούν ζήτησαν και χθες, κατά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Διαβάστε ακόμη: Μαλλιά - κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωση για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Μάλιστα, τρεις βουλευτές (Γεννιά, Ντζιμάνης και Καραγιάννης) έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο προεδρείο της ΚΟ για το θέμα, ζητώντας την τροποποίηση της διάταξης. Συνολικά, δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις τους για το θέμα.

Ωστόσο, το μήνυμα προς αυτούς ήταν ξεκάθαρο: δε μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών για το θέμα.

Μάλιστα, αρκετοί από τους βουλευτές που στηρίζουν την αναδοχή παιδιών από gay ζευγάρια, «κατηγόρησαν» τους συναδέλφους τους για συντηρητικά αντανακλαστικά.

«Tο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης

Αναζητά συμμαχίες στη Βουλή για να αποφύγει… το φιάσκο ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στέλνουν το δικό τους μήνυμα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν θα ψηφίσω την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν υπάρχουν επαρκείς στατιστικές υπέρ του κακού ή του καλού» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος στον ΑΝΤ1.

Πλέον, στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται πως το ενδεχόμενο να καταλήξει σε… «φιάσκο» η υπόθεση, δεν είναι απίθανο.

Πηγές από το περιβάλλον της κυβέρνησης, που μίλησαν στο star.gr, εξέφρασαν την εκτίμηση πως η διάταξη θα περάσει.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ξεκαθαρίζουν πως «θα βολιδοσκοπηθεί η πρόθεση ψήφισης της διάταξης από άλλες “προοδευτικές δυνάμεις” του Κοινοβουλίου». Με αυτό, φυσικά, εννοούν κατά βάση τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Αν προκύψει πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για να ψηφιστεί η αναδοχή, τότε «δεν αποκλείεται να ”παγώσει” προσωρινά το θέμα και να αποσυρθεί η διάταξη με σκοπό να επανακατατεθεί μελλοντικά», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top