Επιμένουν στο θέμα του ελληνικού χρέους τα γερμανικά ΜΜΕ – Ηandelsblatt: Να πει την αλήθεια ο Σολτς

Welt: Το αργότερο τον Οκτώβριο η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές

Επιμένουν στο θέμα του ελληνικού χρέους τα γερμανικά ΜΜΕ

Στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επανέρχονται τα γερμανικά ΜΜΕ.

«Ξαφνικά η Ελλάδα δεν θέλει άλλα χρήματα από την Ευρώπη», είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ της Welt που αναφέρεται στα σενάρια για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Διαβάστε ακόμη: Έτοιμο το σχέδιο: Πιο κοντά από ποτέ η ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα

«Όταν θα εκπνεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της επί χρόνια υπερχρεωμένης χώρας ο πρωθυπουργός θα είναι διατεθειμένος να κάνει πολλά, μόνον όχι να συναινέσει σε ένα νέο πρόγραμμα και αυτό ανεξαρτήτως μορφής. […] Ο Τσίπρας θέλει ένα καθαρό τέλος, μια έξοδο χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια και συνεπώς χωρίς επιπρόσθετες περικοπές», γράφει η εφημερίδα, παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού που ξεκαθάρισε ότι «η συζήτηση για πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γερμανικής εφημερίδας, θα έχουμε εκλογές στην Ελλάδα το αργότερο τον Οκτώβριο.

«Ο Σολτς θα έπρεπε να πει την αλήθεια στους Γερμανούς όσον αφορά τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, μια δυσάρεστη συζήτηση πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Σολτς (σ.σ.: ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών). Πώς να χειριστεί την ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα; Ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ανέβαλλε συνεχώς, ο Σολτς θα πρέπει να δώσει μια απάντηση. Αυτή ήταν η υπόσχεση προς την Ελλάδα».

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει στη συνέχεια πως ο Σολτς μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν πει τρεις αλήθειες: «Πρώτον, η ελάφρυνση του χρέους θα κοστίσει στους φορολογούμενους. Δεύτερον, και στο μέλλον η Αθήνα δύσκολα θα τα καταφέρει χωρίς έξωθεν βοήθεια, παρά το γεγονός ότι η εκεί κυβέρνηση δεν θέλει να το ακούει αυτό. Τρίτον, η Ευρώπη δεν χρειάζεται πια το ΔΝΤ σε επιχειρήσεις διάσωσης επί του εδάφους της».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top