Ραγδαίες εξελίξεις για Novartis: «Plan B» για τη δικογραφία εξετάζει το Μαξίμου – Ποιοι μιλούν για βίντεο με πολιτικούς

Ο Σταύρος Κοντονής «άδειασε» τον Παύλο Πολάκη που είπε ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι μάρτυρες

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει η περιβόητη υπόθεση Novartis, με τους τόνους να έχουν ανέβει επικίνδυνα. 

Μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του Παύλου Πολάκη ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα είναι στελέχη της Novartis που πιάστηκαν για παράνομο πλουτισμό και μίλησαν για να ελαφρύνουν τη θέση τους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρασε στην αντεπίθεση με σκληρά λόγια.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το Μαξίμου απάντησε στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για προσπάθεια εκφοβισμού των μαρτύρων και για «εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεση» στην κυβέρνηση.

«Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis» σχολίασε – μεταξύ άλλων – το Μαξίμου.

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής «άδειασε» τον Παύλο Πολάκη, αποδίδοντας τα όσα είπε για τους μάρτυρες σε απλές εικασίες.

Ποιοι μιλούν για βίντεο με πολιτικούς

Βόμβα αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis έριξε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σαράκης, ο οποίος είναι συνήγορος των τριών Ελλήνων που έχουν δώσει στοιχεία στις αρχές των ΗΠΑ και βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών (είναι άλλοι μάρτυρες από αυτούς τους τρεις στην ελληνική δικογραφία), είπε πως οι πελάτες του έχουν καταθέσει στο FBI στοιχεία με βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και mail που αποδεικνύουν τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών προσώπων.

Διαβάστε ακόμη: Το FBI έδωσε ονόματα για το σκάνδαλο Novartis! Έξι οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε Ελλάδα και εξωτερικό

«Περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο λάδωνε για να έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά. Περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε στη χώρα μας, ήταν στο επιτελείο που τις σχεδίαζε και της εκτελούσε» τόνισε ο δικηγόρος, λέγοντας πως τα στοιχεία κρίθηκαν βάσιμα από το FBI.

«Plan B» για τη δικογραφία εξετάζει το Μαξίμου

Με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ (σε κοινή συνεδρίαση με το προεδρείο της ΚΟ) να μην αποφασίζει την Τετάρτη για τη στάση που θα τηρήσει και να παραπέμπει σε νεότερη συνεδρίαση τις επόμενες μέρες (ή ώρες), το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως εξετάζει και… plan B για το θέμα της δικογραφίας.

Τα σενάρια μέχρι τώρα ήταν είτε η δικογραφία να πάει στην εξεταστική για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας είτε να αποφασίσει η κυβερνητική πλειοψηφία τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Φαίνεται πως τώρα στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά και το σενάριο να επιστραφεί η δικογραφία στη Δικαιοσύνη για να συνεχιστεί η έρευνα για τα αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί (καθώς κάποια εξ αυτών έχουν ήδη παραγραφεί).

Την άποψη αυτή έδειξε ότι συμμερίζεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι για τα αδικήματα τα οποία σχετίζονται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δωροδοκίες κτλ, το καλύτερο είναι να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα. Υπάρχουν αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά υπάρχουν και αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, όπως το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και μπορεί η εισαγγελική αρχή να εξαντλήσει εκεί την έρευνά της σε όλα τα επίπεδα» είπε στο ραδιόφωνο του Alpha.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top