Το FBI έδωσε ονόματα για το σκάνδαλο Novartis! Έξι οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ονόματα πολιτικών, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα στα χέρια των Αμερικανών

Το σκάνδαλο της Novartis συνταράσσει συθέμελα το πολιτικό σκηνικό της χώρας, με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων να δείχνουν τη διαδρομή του μαύρου χρήματος από τα ταμεία της πολυεθνικής στις τσέπες γιατρών, στελεχών δημόσιων υπηρεσιών ακόμα και πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 20 μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην Ελλάδα, οι τρεις βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, ενώ ακόμη τρεις έχουν καταθέσει στο FBI ζητώντας επίσης να μπουν στο ίδιο καθεστώς.

Όπως είπε ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων στον ΑΝΤ1 πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακευτικής που άρχισαν να μιλούν στο FBI από το 2016.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έκθεση του αμερικανικού FBI η οποία έχει αποσταλεί στην ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία δεν υπάρχουν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ωστόσο, σε αυτήν υπάρχουν ονόματα πολιτικών που έχουν ακουστεί στις καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων μαρτύρων στο FBI, Παύλος Σαράκης υποστηρίζει ότι οι πελάτες του προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές, καθώς ένιωθαν ότι κινδύνευαν και στις ΗΠΑ κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την ταυτότητά τους.

Σημείωσε ακόμα ότι οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία περιλαμβάνον ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Σύμφωνα με τον κύριο Σαράκη, οι τρεις μάρτυρες που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ έχουν δώσει στοιχεία που περιγράφουν τον τρόπο υπερκοστολόγησης φαρμάκων και σκευασμάτων στην Ελλάδα και κυρίως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σύστημα αυτό.

Επίσης εκτός από τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του FBI, ταξίδια Ελλήνων δικαστικών λειτουργών έχουν γίνει στις ΗΠΑ με στόχο την αναζήτηση στοιχείων για το σκάνδαλο της Novartis. Μάλιστα στα στοιχεία που έχουν αποσταλεί από το FBI αναφέρονται επτά ονόματα, κάποια από τα οποία συμπίπτουν με αυτά που έχουν καταθέσει στην εισαγγελέα διαφθοράς οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. Παρ’ όλ’ αυτά το FBI επιμένει ότι η έρευνα συνεχίζεται τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι τα οριστικά.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top