Φουρτούνα στο πολιτικό σκηνικό από την υπόθεση «Novartis» -Οργισμένη απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία

Κάνει λόγο για «εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

Δείτε στο video το χρονικό

 

Οι «Ασκοί του Αιώλου» έχουν ανοίξει από χθες με την υπόθεση «Novartis» η οποία έρχεται να δυναμιτίσει κι άλλο το πολιτικό σκηνικό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, δικογραφία που περιλαμβάνει τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών  και οκτώ υπουργών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δικαιοσύνη φέρεται να εντόπισε δωροδοκίες και απιστία και για πολιτικά πρόσωπα. Η Εισαγγελία Διαφθοράς  ερεύνησε αν η Novartis, με τις πλάτες ισχυρών πολιτικών προσώπων, πουλούσε ακριβά τα φάρμακα στην Ελλάδα, ζημιώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πρώτη αποτίμηση από τους γνώστες της διάστασης του σκανδαλου κάνουν λόγο για ζημιά ακόμη και 2 δις ευρώ. Ύστερα από έρευνα πολλών μηνών, συνεργασία με το FBI, ταξίδια στην Αμερική και άντληση στοιχείων από προστατευόμενους μάρτυρες που «έδειξαν» τους  κατηγορούμενους ως επίορκους, ένα μέρος της μεγάλης αυτής έρευνας είναι έτοιμο να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοντονής μετά τη σύσκεψη: Με εντολή Τσίπρα η δικογραφία για τη Novartis την Τρίτη στη Βουλή

Θύελλα αντιδράσεων από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis

Σύσκεψη στο Μέγαρο Mαξίμου για την υπόθεση της Novartis

Έρχεται πολιτική θύελλα για τη Novartis: 10 πολιτικοί στο στόχαστρο από τη Δικαιοσύνη!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΝΔ» - ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

 

«Πριν από λίγο η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Οι ίδιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Δηλαδή αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή, πόσο μάλλον αξιολογική κρίση της εκτελεστικής εξουσίας.

Νωρίτερα είχε συμβεί το επίσης ανήκουστο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραδεχόμενος εκ των υστέρων -και αφού δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψή του- ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση.

Και όλα αυτά που προδήλως μαρτυρούν μια απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα…»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

 

Να σημειώσουμε πως ήδη για το ζήτημα έχουν διαψεύσει με οργισμένες ανακοινώσεις οι κ.κ. Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και Πικραμμένος.

Αντώνης Σαμαράς (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ):

«Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Δημήτρης Αβραμόπουλος:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015.Να σημειωθεί ότι την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα. Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου.Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα».

Eυάγγελος  Βενιζέλος:

«Όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας. Τώρα βλέπω να αναφέρουν και το όνομα μου στην υπόθεση Novartis» κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια.Επειδή μόνος μου γνώμονας ήταν και είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον,  δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να  διαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού».

Παναγιώτης Πικραμμένος:

«Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2012».

Γιάννης Στουρνάρας:

«Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο Υπουργός Οικονομικών.Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».

Για το ίδιο ζήτημα έγραψε στο twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε  ανάρτηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη («Χαίρεται ο Α. Γεωργιάδης που τα αδικήματα του για τη#Novartis έχουν παραγραφεί»):

«Χαίρομαι που έγινες τόσο ρεζίλι! Διότι γελάει ο κόσμος με αυτές τις ανοησίες. Τα υπόλοιπα στο δικαστήριο που έχουμε εμείς».

Διάψευση και από στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης!

 

Διάψευση πάντως για την εμπλοκή του στο ζήτημα της Novartis εξέδωσε και ο νυν υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου. Αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής:  

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματὀς μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι έχω ο ίδιος προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων ( όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά , την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ )

2.Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του κου Ανδρέα Λοβέρδου για το ζήτημα της τιμολόγησης φαρμάκων υπενθυμίζω τα δεδομένα που αποδεικνύουν το φαρισαϊσμό του μηνυτή :

Α) Η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ᾽ εντολή των θεσμών στις 14.8.2015  και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαβουλεύσεων.

Β) Στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κος Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015 .

Τα συμπεράσματα για τη βασιμότητα ή μή των καταγγελλομένων από τον κ. Λοβέρδο θεωρώ πλέον ότι μπορεί να τα βγάλει και ο πλέον αδαής .  Άλλωστε έχω και προσωπικώς απαντήσει για όλα αυτά στη Βουλή».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top