Δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό το συλλαλητήριο: «Σφάζονται» Μαξίμου-ΝΔ – Αποστάσεις από κυβέρνηση για ΑΝΕΛ

«Ανίκανη η κυβέρνηση» – «Λαϊκιστής ο Μητσοτάκης» - Νέα ενημέρωση 16.30

Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει στον απόηχο του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής μίλησε για εντυπωσιακή συμμετοχή και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι κινείται εν κρυπτώ στο θέμα.

«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας. Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με σχόλιο όπου χαρακτήριζε τον κ. Μητσοτάκη «βαθιά αναξιόπιστο, ευθυνόφοβο  και λαϊκιστή πολιτικό».

Tην ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εταίρος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά το χθεσινό μήνυμα με την παρουσία βουλευτών τους στο συλλαλητήριο, στέλνουν και νέο μήνυμα στην κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας.

Ο Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για ηχηρό μήνυμα που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξουν καμία από τις 5 ονομασίες που έχει προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς.

«Ο Τσίπρας έμπλεξε» είπε, εξάλλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο πρωθυπουργός κίνησε την ιστορία με το Σκοπιανό «για να δημιουργήσει προβλήματα στη ΝΔ, αλλά τώρα ο κ. Καμμένος δεν πρόκειται να κάνει πίσω». Όπως εκτίμησε, «ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ξεφύγει από το Σκοπιανό».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top