Θρίλερ με Τσακαλώτο: Φέρεται να είπε σε βουλευτές «ψηφίστε την τροπολογία ή πέφτουμε!»

«Σφίγγα» ο υπουργός Οικονομικών για το αν όντως απηύθυνε τέτοια προειδοποίηση για τους πλειστηριασμούς

Θρίλερ με προειδοποίηση Τσακαλώτου "ψηφίστε ή πέφτουμε"

Ένα πολιτικό θρίλερ που φτάνει μέχρι και στο ενδεχόμενο…  προκήρυξης πρόωρων εκλογών  βρίσκεται σε εξέλιξη μετά το «μασάζ» που επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  με το οποίο επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις σχετικά με την τροπολογία που απαγορεύει την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών.  Η τροπολογία προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινές φυλάκισης,  ακόμη και για όσους διαμαρτύρονται, χωρίς να κάνουν χρήση βίας.

Μόνο που ο κ. Τσακαλώτος αντί για μασάζ φέρεται να χρησιμοποίησε κυρίως… «μαστίγιο», απειλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία, την οποία ζητούν επιτακτικά οι δανειστές, θα πέσει η κυβέρνηση!              

Ο  ίδιος ο υπουργός Οικονομικών όταν βγήκε  από την αίθουσα  της Βουλής όπου έγινε η συνεδρίαση ήταν «Σφίγγα» , καθώς δεν απάντησε στα επίμονα ερωτήματα  των δημοσιογράφων για το  αν  όντως είπε σε βουλευτές της κυβέρνησης ότι θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσουν τη τροπολογία. Στην ενημέρωση των βουλευτών φέρεται επίσης  να είπε ότι δεν αποσύρεται η τροπολογία γιατί  θα έχουμε πρόβλημα με τους δανειστές και την  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο Νίκος Φίλης φέρεται  από την πλευρά του να πρότεινε την κατάθεση  νομοτεχνικής βελτίωσης για την προστασία λαϊκής κατοικίας.  

Από άλλους βουλευτές εκφράστηκε  η άποψη ότι με την τροπολογία αυτή ενισχύεται ουσιαστικά το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ενώ κάποιοι άλλοι  είπαν ότι  η θεσμοθέτηση  της ποινικής δίωξης είναι εκ του περισσού, καθώς  προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top