Μπλόκο στην κυβέρνηση από τις αντιδράσεις: Αναστολή και των πλειστηριασμών μετά την τροπολογία για τις απεργίες

Τρίτο αντάρτικο στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη ΔΕΗ

Απέσυρε άρον -άρον την τροπολογία για τις απεργίες η κυβέρνηση λόγω των αντιδράσεων.  Ωστόσο δεν ήταν η  μοναδική αναδίπλωση που είχαμε σήμερα. Οι αυριανοί πλειστηριασμοί οδηγούνται σε αναστολή , ενώ ένα τρίτο αντάρτικο εκδηλώνεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο  πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου,  η  κυβέρνηση διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να περάσει η τροπολογία της λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών της και κυρίως επειδή το Κομμουνιστικό Κόμμα σχεδίαζε να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Θα έπρεπε λοιπόν να αποδεχθεί να περάσει η τροπολογία με την ψήφο της ΝΔ και με πολλούς βουλευτές της να διαφοροποιούνται. Έτσι η τροπολογία θα επανακατεθεί αφού όπως λέει η κυβέρνηση υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις,  αν και είναι  άγνωστο τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν, αφού το θέμα έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Σήμερα όμως σημειώθηκε υπαναχώρηση  της κυβέρνησης και στο θέμα των πλειστηριασμών καθώς αναζητείται φόρμουλα, ίσως και με  πρωτοβουλία των συμβολαιογράφων, να μην γίνουν αύριο. Η  επέτειος Γρηγορόπουλου και η μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας  αλλά και η  προετοιμασία για παρεμβάσεις από κινήματα στα ειρηνοδικεία έχουν προκαλέσει τεράστια ανησυχία. Ταυτόχρονα πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ζητούν μέτρα προστασίας της α΄ κατοικίας, όπως  Φίλης, Δρίτσας, και πολλοί άλλοι .

Ταυτόχρονα εκδηλώνεται άλλο  ένα ενδοκυβερνητικό  αντάρτικο, για τη ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις για την πώληση λιγνιτικών μονάδων στη Φλώρινα, οι  Σέλτσας, Μουμουλίδης και Δημητριάδης.  Αλλά και στο δημόσιο διάλογο υπάρχουν   διαφωνίες κορυφαίων στελεχών αλλά και υπουργών,  όπως ο Πάνος Σκουρλέτης.

Το ερώτημα τώρα είναι  αν τελικά θα υπάρξει κυβερνητικός βουλευτής που θα καταψηφίσει τις διατάξεις όταν έρθουν στη Βουλή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top