Χριστουγεννιάτικος αγώνας δρόμου για 70 προαπαιτούμενα

Στην ίδια γραμμή με Αθήνα οι Βρυξέλλες για το πλεόνασμα του 2017 και του 2018 - Nέα ενημέρωση 15:47

Εορταστικό αγώνα δρόμου για να κλείσει τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης κάνει η Αθήνα, με στόχο το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συνολικά είναι 110 τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και απομένουν άλλα 82 στην τελευταία αξιολόγηση του 2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.

Το ένα τρίτο των 110 έχει ολοκληρωθεί αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι κοντά στο να κλείσουν.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε πως η βάση συζήτησης για το ύψος της επόμενης δόσης είναι τα 5 δισ. ευρώ, ωστόσο υπογράμμισε πως θα πρέπει να συζητηθεί το ποιο θα είναι το μαξιλάρι που θα πρέπει να δημιουργηθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση της χώρας στις αγορές.

Πλειστηριασμούς και… Ελληνικό ζητούν οι θεσμοί

Οι Βρυξέλλες επιμένουν σταθερά στην ανάγκη της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, με τους θεσμούς να ζητούν τη συνέχιση των πλειστηριασμών (φυσικών και ηλεκτρονικών) και το ξεκίνημα των έργων στο Ελληνικό ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά -ο οποίος καταργείται από 1/1/2018- συζητείται με την ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως μια πιθανή παράταση στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ θα δημιουργούσε προβλήματα γραφειοκρατίας και θα δημιουργούσε περιθώρια για αύξηση τις φοροδιαφυγής.

Τέλος, η ευρωπαϊκή πηγή έδειξε ότι Αθήνα και Βρυξέλλες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τους στόχους του πλεονάσματος. Όπως εκτίμησε, ο στόχος για το 2017 θα ξεπεραστεί κατά μία μονάδα ενώ και ο στόχος του 2018 θα επιτευχθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top